keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Itsetehty majoneesi ja makuideoita

Heinäkuu! Tervetuloa kesä! Vihdoin! Heinäkuu tarkoittaa myös sitä, että meidän kesälomareissu lähestyy! Matkalaukut on haettu ruokapöydän alle ja niitä varmaan pitäisi alkaa pakkailemaan pian. Iiik! Ihanaa! :)

Mä vasta nyt, kyllä, uskaltauduin kokeilemaan itsetehtyä majoneesia.
Oon jotenkin päässäni kääntänyt sen niin vaikeaksi hommaksi ja pelännyt epäonnistumista ja traumojen sytymistä.
Turhaan pelkäsin!


Niin naurettavan helppoa että naurattaa. Vieläkin.

Kohta myös teitä naurattaa. Mä aloin itkeä kun maistoin tätä itsetehtyä majoneesia ekan kerran. Siis ihan oikeasti itkeä. Ruoka on vähän niinku iso juttu ja kun se kolahtaa, se kolahtaa. Kovaa.

Jostain bongasin helpoimman ohjeen ikinä ja sitä käytänkin.

Näin se menee

1 kananmuna
2dl rypsiöljyä
1/4tl etikkaa, mikä vaan vaalea käy
1tl dijon sinappia
suolaa maun mukaan

Riko kananmuna korkeaan ja kapeaan astiaan, läpinäkyvä on paras, koska majoneesin valmistumista on hauska katsoa.
Pidä keltuainen ehjänä.
Annostele sitten loput ainekset mukaan.
Laita sauvasekottimen pallopää keltuaisen päälle ja surruta.
Jos kaikki öljy ei meinaa sekoittua, voit varovasti nostaa sitä sekoittajahärpäkettä ja avittaa.

Valmista!

Säilyy noin viikon jääkaapissa.

Maustaa voit millä vaan! Tässä alla muutamia ideoita, joista me tykätään.

Sitruuna
Lisää sitruunamehua maun mukaan.

  Basilika
Leikkaa 5-10 lehteä pieneksi silpuksi ja sekoita majoneesiin.

  Pekoni 
Paista pekoni rapeaksi pannulla, leikkaa hakkelukseksi ja sekoita 3-4rkl majoneesiin.

  Paprika
Paprikajauhe, savupaprikajauhe ja grillimauste sekä suola.
Maun mukaan makustellen. Yleismajoneesi joka sopii ihan jokapaikkaan! 
Vieressä oikealla miehen chilimajoneesi, joka on ihan kamalaa tappokamaa. Tulisuus tulee Dave's insanity-soossista. Poppamiehestä saa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti