perjantai 16. tammikuuta 2015

Pienet pull apart leivät

Viikonloppu alkaa! Wohoo!
Sen kunniaksi idea teille.

Me tehdään tasaseen tahtiin pull apart leipää viikonloppuherkuksi, se vaan on niin helppo ja herkullinen sivuruoka. Vaikkapa keiton kaveriksi! Tai brunssille. Tai mättää illalla kun lapset on jo nukkumassa. :)

Näitä syötiin kauan sitten jo. Nää oli meillä brunssilla. Koska nää tuli brunssille, en halunnut yhtä isoa jättimäistä leipää keskelle pöytää, vaan jokaiselle omat pienet sämpylät.
Niin söpöjä! Ja just sopivan kokoisia annoksia.
En vaan enää muista mitä sämpylöitä ostin, mutta jokainen valitkoon mieleisensä.

Täytteenä käytin Kakkukatrin blogista tallentamaani ohjetta, se vaan toimii, varsinkin "kevyempää" leipää halutessa. ;)
Toinen meidän suosikki on mättöleipä, joka saattaa tukkia verisuonet, mutta hyvää on! Klik 


Meillä tuli 6 sämpylää tällä täytemäärällä, riittää 1 ranskanleipään

1 pallo mozzarellaa, puffeli on ihanaaaaa
100g voita
3-4 valkosipulinkynttä puristettuna/raastettuna
1 ruukku basilikaa
suolaa ja pippuria maun mukaan.

Muserra mozzarella ja voi mössöksi.
Silppua basilikaa vaikka sormien välissä ja lisää juustovoihin.
Lisää valkosipuli ja vähän pippuria sekä suolaa.
Sekoita massaksi ja tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa.

Leikkaa leipään viiltoja ristiin rastiin, ei ihan pohjaan asti.
Tunge täytettä joka puolelle.

Kääri folioon, laita pellille ja paista
200 asteessa noin 10 minuuttia.
Avaa sitten folio ja jatka paistamista kunnes pinta ottaa väriä.


Tarjoile vähän jäähtyneinä salaatin tai keiton kaverina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti