maanantai 4. marraskuuta 2013

Maustetut vaahtikset

Tein eskarin halloween juhliin vaahtiksia.
Turkinpippuri ja tuttrifrutti.


Vaikka maku on hyvä, ulkonäkö on kaikkea muuta! Näiden kanssa ei mennyt hommat ihan niinkuin piti. Mutta koska maku oli tosi jees ja pieni limaisuus sopii halloweeniin, nämä pääsivät nyyttäripöytään! :)

Kerron teille nyt kuinka tein ja kuinka teen ensikerralla, tee niinkuin mä teen ensikerralla, vältyt limaisilta pinnoilta! 

Perusmassan ohjeen löydät täältä KLIK
Lisäksi tarvitset:

Turkinpippuri

0,75dl Turkinpippurimurskaa (suosittelen käyttämään ihan oikeita turkkareita, ei valmista crushia, saat kivaa polttelua näin, jota ei crushista tule)
Salmiakkijauhetta kaksi kiekkoa

Mä käytin ihan hienoksi jauhettua turkinpippuria kuorruttamiseen ja se vähän tykkäis kostua, joten älä käytä sitä, vaan etsi tota salmiakkijauhetta (ainakin Makuuneista olen itse sitä ostellut)

Turkinpippurimurska laitetaan kattilaan ja keitellään sokereiden kanssa, jolloin murska sulaa sinne!
Muutoin tehdään kuin ohjeessa on.

Ja salmiakkijauhe sekoitetaan maissijauhojen ja tomusokerin sekaan.


TuttiFrutti

0,75dl tuttifrutti crushia
Tämä kanssa laitetaan kattilaan ja keitellään jotta sulaa joukkoon.
Ja tehdään muuten niinkuin ohjeessa on.

Kuorruttamiseen en käyttäisi mitään muuta kuin maissijauho-tomusokeria, jos haluaa välttämättä jotain väriä siihen, 1-2rkl tavallisen tomusokerin tilalle mansikkatomppaa tai jauhemaista väriä tomusokerin ja maissijauhon lisäksi.

Mä itse jauhoin tuttifrutticrushia kuorrutteeseen ja se vettyi ihan heti. Ihan katastrofaalinen lopputulos, mutta kokeilinpas! Ei toimi. 


Mutta kyllä itsetehtyt vaahtokarkit on vaan niiiiiiin paljon parempia kuin kaupan, vaikka ei ihan täydellisesti onnistuisikaan. Silti ne voittaa! Mä itse en välitä supersitkeistä vaahtokarkeista ja nämä ei moisia ole, jos vaan malttaa odottaa seuraavaan päivään. Tuoreeltaan nämä on sitkeitä. Hyviä, mutta sitkeitä. Seuraavana päivänä vain vähän sitkeitä, pehmeitä, kuohkeita ja ihanan maukkaita! Ja mikä parasta, nää on niin helppo ja nopea tehdä! :)
 

4 kommenttia:

  1. oi nam, turkinpippurivaahtiksia! Vaahtokarkeista en kovastikaan välitä, mutta turkinpippurivaahtikset kelpaisivat taatusti.Eipä ole ikinä tullut mieleen tehdä vaahtiksia itse. Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Superhelppo tehdä ja maistuu sata kertaa paremmalta kuin kaupasta ostetut! Näistähän voisi leikata muotojakin, jos ei ole niin laiska kuin minä ;)

      Poista
  2. Tein joulun alla näitä turkkarivaahtiksia ja tosi hyviä olivat. Postasin ohjeen blogissani kipakka kokkaa ja mainitsin reseptin lähteeksi blogisi. Kiitos reseptistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva että maistuivat! :) Lapset meillä tykkää näistä ihan hirmuisesti!
      Täytyykin illalla käydä vilkaisemassa, miltä sun versio näistä näyttää! :)

      Poista