perjantai 24. lokakuuta 2014

Jogurtti Pannacotta

Hiljaista on. Sorge. Meillä on yöt mennyt Nupsukan leikkauksen jälkeen ihan harakoille. Nyt on 4 yötä nukuttu vaan yhdellä syöttämisellä! Alkaa tuntua ihmiseltä taas pikkuhiljaa. Neitihän alkoi nukkua täysiä öitä 1kk iässä ja leikkauksen jälkeen yöt on ollut ihan kauheita ja heräämisiä on ollut pahimmillaan sen 8. Aikamoinen muutos täysiin öihin verrattuna. Mutta pikkuhiljaa tuo näköjään oppii vanhoille tavoilleen. :) 


Jogu pannacotta on ollut jo ties miten monta vuotta tän porukan lemppari ja monesti juhliinkin tehnyt ja kaikki aina hävinnyt johonkin. Tää on aavistuksen kevyempää kuin "oikea" pannacotta, jogurtin ansiosta. Yleensä teen marjasiirappia kokonaisilla marjoilla tähän kaveriksi, mutta nyt en raaskinut liiskata ihania tuoreita marjoja moiseen, syötiin sitten ihan noin vaan. Toimii, kun vadelma etenkin on aavistuksen kirpeä ja pannacotta tosi makeaa. 


Tekeminen on helppoa ja nopeeta, massan voi jakaa annosvuokiin tai vaikka yhteen isompaan josta jokainen kauhasee itselleen oman palan.

2,5dl maitoa
110g sokeria
2,5dl maustamatonta jogua
2,5dl kuohukermaa
vaniljatanko
4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen.

Kiehauta maito ja sokeri ja nosta pois hellalta.
Sekoita puristellut liivatelehdet ja vaniljatangon siemenet ja anna jäähtyä jonkun aikaa.
Lisää sekaan kerma ja jogu. Sekoita hyvin.

Kaada astiaan/astioihin ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Suosittelen siivilöimistä ennen kaatoa, tällöin ei vahingossakaan eksy sattumia massan seassa jonkun suuhun, ne on vähän mälsän tuntusia suussa.

Kaveriksi sitten jotain marjaista. Nam!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti