maanantai 23. syyskuuta 2013

Pikainen mangojälkkäri

Mä tykkään mangosta ihan superpaljon! Soseena ja hillona ja mehuna. Tuoreeltaan, ei kiitos. En tiedä mikä siinä on, kun ei sillain maistu, mut ei vaan maistu ni ei voi mitään. Onneksi mangoa saa muussakin muodossa ;)

Meillä onkin syöty mangoisia juttuja, kun kesäkuun Tallinnan reissulta nappasin ihanaa mangopyreetä mukaani. Suomestahan saa mangopyreetä ilman sokeria, sokerillista versiota en nyt oo löytänyt.
Ei toi kyllä oikeestaan edes ole mangopyreetä, mutta en tiedä miksi kutsuisin, koska se ei ole siirappiakaan. Se on jotain pyreen ja siirapin väliltä. Noh, ihan sama ,se on tosi hyvää!


Mä tein viisi annosta, koska meidän perheessä on viisi ihmistä, annokset oli sopivan isoja, muttei kuitenkaan liian, että sopivat jälkkäriksi, mutta jos haluaa tehdä tosi pieniä annoksia, tästä vois saada sit sen kymmenen.


Mä laitoin 2 liivatetta, jotta jähmettyy, mutta silloin tää ei oo kovin pikainen, kun liivate ottaa useamman tunnin asettua, mulla kerkes olla tunnin jääkaapissa ennenkuin lapset alkoivat kiertää ympyrää jääkaapin edessä ja herkut oli kaivettava esiin, eli liivatteita ei välttämättä tarvitse! :D


Ohje

Keksimurskaa (mulla oli ihan digestiveä)
100g tuorejuustoa
2dl kermaa
Tuoretta mangoa pieninä kuutioina
Mangopyreetä

Annostele keksimurskaa lasien pohjalle haluamasi verran.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto ja vähän mangopyreetä.
Sekoita hyvin, tarkasta maku ja lisää mangoa jos tarve. 
Koska käyttämässäni mangopyreessä on sokeria, en lisännyt vaahtoon sitä erikseen, jos käytät esim Bonnea, lisää myös tomusokeria!

Annostele mangovaahtoa keksimurskan päälle ja ripottele mangokuutioita siihen päälle.
Lisää keksimurskaa ja vaahtoa.


Lorutin päälle vielä vähän (katsokaa nyt miten hienosti!) mangopyreetä ja nakkasin mukaan vielä muutaman minifudgekuutionkin, koska olin hyvällä tuulella, olihan sentään viikonloppu ;)

10 kommenttia:

  1. Ihanat jälkkärit! :) Olis kiva kuulla, mitä sun lapset aina tekee sillä välin kun pöyräyttelet herkkuja. :D Eli vahtaako ne juurikin uunin / jääkaapin vieressä milloin saa ottaa, tai kyselevätkö aina välillä milloin teet uudestaan jotain hyvää (toki varmaan teet joka päivä). :>
    xoxo Mella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ps. Sulla on sanavahvistus päällä, on ollu tarkoitus mainita tästä joskus aikaisemminkin. :D

      Poista
    2. Hoh! Hyvä kun sanoin, mä en edes tiennyt, että mulla on toi vahvistus! :O En muista sitä ikinä laittaneeni, koska mä VIHAAN ite naputella noita vahvistuksia muiden blogeihin :D Nyt pitäis olla pois. Mulle itelleni ei sitä oo koskaan tullu, varmaan siks, ku tää on mun blogi :P

      Mitäköhän mun muksut tekee kun mä jotain värkkään keittiössä.. Joskus ne kärkkyy ympärillä ,että koska on valmista ja vaativat saada nuolla vatkaimet, lusikat ja kulhotkin pitäis kaapia puhtaiksi taikinasta. :) Yleensä laitan jonkun leffan pyörimään ja harhautan lapset sillä tapaa pois keittiöstä, 2v on kyl vähän hanakammin keittiössä, kun sitä ei niiiiin vielä leffat kiinnosta ;) Monesti teen kyllä vasta kun lapset on jo nukkumassa, saan totaalirauhan. Isommat osaa jo kysellä, että koska leivon taas jotain tiettyä, mutta mähän en todellakaan leivo päivittäin! Huh! Kuka nekin kaikki söisi! :D Taidan pari kertaa viikossa tehdä jotain ja niitä koitan saada blogiin. Mulla on niiiiin paljon päivittämättömiä juttuja odottamassa, mutta en vaan kerkee niitä blogiin laittamaan, mukamas. Välillä teen monta kertaa viikossa juttuja ja välillä on kausia, kun voi mennä kaksikin viikkoa, etten tee mitään, siksi onkin hyvä, että on noita rästipostauksia, ettei mun blogi ole tyhjää täynnä :D
      Oliko tarpeeksi antoisa vastaus? Vai jaksoitko edes lukea sitä? :D

      Poista
    3. Joo! Moni jättää sen takia kirjoittamatta, kun näkee sanavahvistuksen. :< Mutta se on vissiin automaattinen ellei sitä ota itse pois!

      Aika hyvä tuo harhautus! :D Siis teet vasta illalla / yöllä? Ja joo ehkä joka päivä leipominen olis jo hullujen hommaa, mutta toki sä oot varmasti velho myös ruoanlaiton puolella näin yleisesti. :)

      Pitäis joskus itseasiassa kokeilla jotain sun reseptiä ja testata miehellä! Oon kiinnostunut leipomisesta nyt enemmän, kun muutettiin vihdoin yhteen miehen kanssa. :D Kotona ei vaan jostain syystä jaksanut, vaikka siellä olis ollu melkein aina tarvikkeet tarjolla... nyt pitää itse ostaa. Logiikka? :D

      Kiitos vastauksesta ja tottakai luin! :D

      Poista
    4. Onneks sanoit tosta vahvistusjutusta, kumma kun kukaan muu ei oo sanonu, mä ainaki vikisisin :D

      Jos en päivällä kerkeä tai jaksa, kun lapset on hereillä, ni joo, mä vedän yötöiks. Oon muutenkin huono menemään ajoissa nukkumaan, kun on niiin paljon tekemistä iltasin, ni kivasti kerkee ennen puoltayötä aina tekemään jotain juttuja :P

      Velhosta en kyllä tiedä! Mutta kyllä toi mun tekemä pöperö hyvin uppoo lapsiin, myös ne kokeilussa olevat versiot. Ihan peruskotiruokaa teen arkena, viikonloppuna kun on aikaa riehua keittiössä monta monta tuntia, niin pyritään syömään jotain vähän vaativampaa ku makaronilaatikko tai jauhelihakastike :)

      Ei muakaan kotona asuessa leipominen ihan niin paljoa kiinnostanut. Vasta kun kotoota muutin pois, se itse tekeminen alkoi kiinnostamaan. Varmaan siksi, kun se on sit OMA keittiö jossa häärätä ja omat jutut. Itse tekemällä säästää kyllä pidemmän päälle tosi paljon rahaa ja maistuukin paljon paremmalta! Mulle leipominen on terapeuttista. Mies onkin muutaman kerran maininnut, miten aina hyräilen kun leivon tai teen ruokaa ja kuulemma se on seissy keittiön ovella kuuntelemassakin sitä, kun en oo huomannu! Hah! Kohta pitää varmaan mieskin harhauttaa pois keittiöstä siksi aikaa kun leivon, ettei se voi vakoilla! ;)

      Poista
    5. Äitin pöperö on aina paras pöperö. :D

      Eikä vähän suloista mun mielestä, että miehes vakoilee sun iloista puuhastelua! :) Ja taidat olla oikeassa, että kun on oma keittiö ja omat jutut - niin tulee herkemmin tehtyä jotain omia juttuja. :)

      Poista
  2. Ollaan näimmä väsätty samanmoisia jälkkäreitä :) Itse tein viikonloppuna samantapaista passion-mangohillosta. Helposti hyvää :) Sulla on kivoja reseptejä blogi täynnä. Linkitin sut omaan blogiini :)

    VastaaPoista
  3. Heips! Oon uusavuton keittiössä joten kysyn vähän tarkentavia kysymyksiä: käytitkö vispi- vai kuohukermaa? Mitä tuorejuustoa käytit? Ja mitä luulet, toimisko mangotuotejuustolla? Tai säilykemangoilla? Mistä mainitsemaasi mangopyreetä saa ostettua? :)

    Terv. Emma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Lähes poikkeuksetta käytän kuohukermaa. Hyvin harvoin vispikermaa. Mutta ikinä en käytä kermavalmisteita, floraa esim. Ehtaa tavaraa vaan :) Ja maustamaton tuorejuusto mulla on aina philadelphiaa, violan mangotuorejuusto on ihanaaaa! Sopisi tähän ihan varppina superhyvin! Säilykemangotkin toimii varmasti. Ja toi pyree, mä en ole tota löytänyt mistään täältä suomesta :( Tallinnasta sitä ostin virukeskuksen pienestä kahvi&tee putiikista. Modohan tekee jotain siirappeja ja pyreitä, ehkä niillä on, mutta nyt en tähän hätään osaa sanoa, mistä peruspulliainen (tukkukortiton siis) saa ostettua noita. Ehkä pitäisi ottaa selvää :) Mutta mangopyreen voisi korvata mangososeella! (bonne) ja jos haluaa makeampaa, laittaa vähän tomusokeria sekaan, mutta tosi ihanan hyvää se on pelkälteenkin! Laittaa juustomassaan vähän enemmän makeutusta, niin ei kompensoituu sillä! :P

      Poista