perjantai 9. elokuuta 2013

Dumle Ice Cream

Huh! Nyt äkkiä kaikki jätskijutut blogiin! Ennenkuin syksy tunkee itsensä kylmine ilmoine läpi. Toistaiseksi ei onneksi siitä huolta ole, ainakaan täällä Eteläisessä Suomessa. ;)
Mutta noita jätskejä on tullu tehtyä tänä kesänä enemmänkin. Ja kuvattua. Ja syötyä!


Kuten melkein joka jätskiin, käytin tuttua massa ykköstä KLIK
Sillä erotuksella, että kondensoidun maidon tilalla käytinkin VALMIIKSI KEITETTYÄ KONDENSOITUA MAITOA, eli kinuskia!

Teko meni muutoin ihan samalla tavalla.

Lisäksi tarvitset yhden levyn dumle suklaata, leikkaa palat neljään osaan.
Sekoita ne massan sekaan muutamalla pyöräytyksellä ja nakkaa pakastumaan.

Suklaa jäätyy, täyte ei. Suklaasta tulee rapea, muttei mun mielestä kova, koska se on niin ohutta siinä toffeen päällä. Toffee jähmettyy kiinteäksi, mutta siitä ei tule kovaa, edes 3 päivän pakastamisen aikana. Eli just täydellistä! Se on semmosta tahmeaa pureskeltavaa.
Ihan huippuhyvää! Melkein olisin voinut laittaa 1,5levyä suklaata, mutta ehkä jätskin tarkotus ei ole olla täynnä "täytteitä". Tai sitten on! Enpä tiedä. Mitä mieltä te olette?

2 kommenttia:

  1. Nam! Ihanaa varmasti! Itse olen niin hulluna Dumleihin, että olisi helposti 1,5 levyä sujahtanut jätskitaikinan sekaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dumle on kyl <3 Sen puolikkaan levynhän saa kivasti naposteltua jätskin pakastuessa sit, ettei mene varmasti hukkaan! :D

      Poista