keskiviikko 2. tammikuuta 2013

PikkuPizzoja

Ohje toimii niin pikkupizzoihin kuin isoihinkin. Mies on ohjeen löytänyt monta vuotta sitten, mistä lie ja tätä olemme sitten aina käyttäneet. Toimii hyvin, taikinan saa kaulittua tosi tosi ohueksi, jolloin siitä tulee ihanan rapea tai sen voi jättää vähän paksummaksi, jolloin pohja on pehmeä.


Uudeksi vuodeksi tehtiin näitä pikkupizzoja, täytteenä tonnikalaa, ananasta, kinkkua, aurajuustoa ja miehelle herkkusieniä. Niin ja tietty juustoa, aika paljon!



OHJE


Pellillinen


2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
4 rkl öljyä
5 dl jauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva.
Lisää öljy ja suola ja sekoita jauhot.
Nosta lämpimään kohoamaan noin 30 minuutiksi, liinan alle.

Vaivaa taikinaa ja kaulitse ohueksi.
Levitä haluamasi täytteet.

Itse leikkasin (tai siis meidän perheen pizzamaisteri) pizzakiekot isohkolla kahvikupilla, tuli juuri täydellisen kokoisia pikkupizzoja, vain muutama haukku ja pizza oli syöty! ;)

Paista 200 asteessa 12-15 min.

4 kommenttia:

  1. Voi että, varmasti hyviä!! :) Pitää joskus kokeilla!
    xoxo Mella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä todellakin! Vähän työläitä tehdä, mutta kyllä näitä on kivempi tarjota vaikka juhlssa, kuin isosta pizzasta leikattuja neliskanttisia paloja ;)

      Poista
  2. Ne ovat tosi söpöjä!! Ihania :)

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)Nää on kyllä etenkin lasten mieleen! :)

      Poista