lauantai 27. kesäkuuta 2015

Banaani-Hopeatoffee jäätelö

Herra 8 veellä on vastuu tästä mausta.
Mielikuvituksellinen kaveri ja kun se pääsee valloilleen, lopputulos on vähintäänkin mielenkiintoinen.

Tällä kertaa se kyllä on myös hyvän makuinen.
Alkuun saattaa kuulostaa oudolta, mutta oikeesti, tää toimii! Ainakin tän porukan suuhun.
Muut ei päässeet testaamaan, koska tää hävis yhdellä kertaa kaikki! Oho!


Perusmassa tähän kolmosella KLIK
Lisäksi 3 banaania leikattuna ohuiksi viipaleiksi ja pakastettu yön yli.
Banaanijätskin ohjeen voi katsoa tarkemmin täältä KLIK
 Ohjeesta poiketen, käytä 6-8dl kermaa 4dl sijaan, itse suosin 8dl.
Lisäksi hopeatoffeeraitoja.

½ pussia hopeatoffeenameja
0,25-0,5dl maitoa

Laita maito ja namit vesihauteessa olevaan kulhoon ja anna sulaa välillä sekoitellen.
Anna jäähtyä ennen jätskimassaan pyöräyttämistä.
Sekoita vain muutama kerta, jotta kastikemöllyköitä jää massan sekaan.

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

KitKat jäätelö


Aloitetaan tällä. Mistä KitKatteja saa? Meillä on Lidlissä myynnissä ja Tokmannilta olen myös ostanut.
Välillä nää on vähän kiven alla, ainakin olleet, mutta viime aikoina on kyllä ollut hyvin tarjolla :)

 
Massa on tehty kolmosella KLIK

Sekaan laitoin :
Ison läjän Kitkatpatukoita pieneksi leikattuna
Minivaahtokarkkeja kourallisen, ison kourallisen
Toffeekastiketta/kinuskikastiketta


 
Sekoitin ensin kitkatit ja vaahtikset sekaan, kaadoin puolet astiaan ja päälle kinuskisoosia, pyöräytin vähän lusikalla, loput massasta ja lisää kinuskisoosia, pyöräytys ja pinnalle vielä vähän lisää soosia. Soosia pitää olla paljon, koska se on hyvää.

keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Helppo kuorma-auto jäätelökakku

Kaverisynttäreillä kakun virkaa toimitti jätskistä rakennettu kuorma-auto, joka oli lastattu täyteen karkkia. Huipputärkeä homma pienelle kuormikselle, namit piti toimittaa pienille tytöille ja pojille herkuteltavaksi pian!

Lasten mielestä kakku oli ihan järjettömän upea! Mä niin tykkään noista pikkutyypeistä, ne on niin helppoja miellytettäviä ja ihastutettavia. :)

Pahoittelen kuvien mielenkiintoisia taustoja, tuli kiire. Hups :D


Super helppo ja super nopea tehdä.
Näin sen tein:

2 pakettia tiiliskivijätskiä, otin banaanisuklaan ja mansikan
voffelikeksejä
pyöreitä keksejä
Namia

Asettele kokonainen tiiliskivi lautaselle, tämä on se kuormalava.
Leikkaa toisesta noin 2/3 ja nosta pystyyn lautaselle.
Mun jätskipaketissa oli kätevästi huonosti täytetty tiiliskivi ja se oli valmiiksi pyöreä, veitsellä on helppo muotoilla reuna pyöräksi.
Asettele kolmas pala "hyttiin" kiinni.
Paina renkaat molemmille puolille.
Tee voffelikekseistä reunat lavaan ja täytä nameilla.


Tadaa! Valmis! :)

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Piknik synttärit olkkarissa

Hauskaa sunnuntaita! Meidän porukka toipuu eiliseltä päivältä. Tehtiin retki Tampereelle, Särkänniemeen. Lapsilla oli kivaa, delfiinit oli ihan yli-ihania ja sää oli ihan jees, ripotteli vettä ihan vähän vaan, muuten paisteli aurinko ja oli lämmintä. Ja mä join herrrkullista pehmiskahvia! :)

Tietenkin nätin päivän jälkeen sataa, koska suomen kesä. Tässäpä idea siis sateiselle sunnuntaille. Piknik keskellä olkkaria. 

Pikkutyyppi piti ensimmäiset kaverisynttärinsä pari viikkoa takaperin. Mukana oli juhlimassa läjä kerhokavereita (melkein jokainen) ja jotain piti keksiä, koska pöydän ääressä olisi tullut ahdasta, enkä tiedä kyllä olisiko tuolejakaan ollut melkein 15 ihmiselle istua.
Ja se sotku! 3-4 vuotiaat kun on semmosia häselöitä, sai mut vähän ahdistumaan.
Tuumasta toimeen ja miehen ideahan se oli, vitsillä varmaan aluksi ,että nakataan muksut lattialle syömään!


Siitäpä se idea sitten lähti, levitin pari pussilakanaa olkkarin lattialle, heittelin tyynyjä sinne tänne "kiviksi" tai jos joku halusi istua pehmeällä.
Asettelin herkut keskelle ja lapset kerääntyivät ympärille herkuttelemaan.
Oli niin hektistä, että yhtäkään kuvaa ei keretty ottaa. Nämäkin kuvat otin just ennenkuin lapset rynnisti syömään.


Lapsethan oli ihan innoissaan. Ihan jo siitä kun sai syödä olkkarissa. Ja vieläpä lattialla!
Meillä tää on "arkipäivää" että lapset syö olkkarin lattialla, kun leffailtoja pitäessä en päästä herkkujen kanssa sohvalle. Namit ja sipsit vielä menee, mutta mikään muu ei.
Mutta niin, lapset tykkäsivät kovasti ja söivätkin innolla, myös tomaatteja :)


Tarjolla oli siis:

Vesimelonijätskejä KLIK
Banaania
Tomaattia
Viinirypäleitä
Nakkeja
Lihapullia
Juustokuutioita
Snäksikulho
Keksejä
Vaahtokarkkeja


Juomana omppumehua ja appelsiinimehua



keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Täytetyt perunaviipaleet - Loaded potato slices

Harkitsen vakavasti tekeväni blogiin osion -pekoni-. Se on ylivoimaisesti parasta maailmassa ja parantaa oikeestaan minkä vaan ruoan, kun se on mukana.
Kun mietitään miehen kanssa mättöruokia, pekoni on melkein jokaisessa niistä. Arkena sitä ei niin usein meillä syödä, suolaisuutensa takia, joten kun herkutella halutaan, pekonia pöytään ja äkkiä!

Nää on mukavan ruokaisia, mutta ei liian täyttäviä. Kylkeen ei tarvitse mitään muuta tarjolle, makkara tai piffi kyllä sopii, tottakai.
Blogissa on perunankuoria näkynyt joskus muinoin, ne on ihan loistavia ja hyvin samanlaisia kuin nämä, näissä vaan on se perunakin mukana ja ulkonäkö on vähän erilainen.
Jos ihanat rapeat perunankuoret kiinnostaa, klik

  Tarvitset
3-5 rosamundaperunaa
1pkt pekonia paloiteltuna ja rapeaksi paistettuna
150-200g cheddarjuustoa, raasteena
Smetanaa
Ruohosipulia
Suolaa
Pippuria
Oliiviöljyä

Pese ja kuivaa perunat.
Leikkaa kiekkoja, noin 1cm paksuisia.
Lado kiekot leivinpaperilla vuoratulle pellille, sipaise öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Paista 200 asteisessa uunissa kunnes haarukka menee läpi, kannattaa kääntää 15 minuutin jälkeen, jotta väriä tulee molemmille puolille.
Kun kiekot on kypsiä, lado päälle pekonia ja cheddarjuustoa.
Laita takaisin uuniin ja paista kunnes juusto on sulanut ja kuplivaista.

  Anna jäähtyä hetki, laita jokaiselle kiekolle lusikallinen smetanaa ja ripottele ruohosipulia koristeeksi.
Nauti heti.


  Ihan loistavaa ruokaa peli-iltoihin (itsehän en matseja tosin seuraa, mutta monet katselee lätkää ja jalkapalloa ;)), leffan kaveriksi, tai ihan vaan perjantaiherkutteluun.

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Naked cake Cookies and Cream täytteellä

Meillä juhlittiin pienesti viime viikonloppuna pikkutyyppejä. Nuorin poikanen täyttää huomenna (kääk!) 4 vuotta ja pikkuneiti täytti reilu viikko sitten 1v. Mun vauvat kasvaa vaan, lupaa kysymättä. Nuppu kävelee puolet tai vähän reilu liikkumisestaan jo, konttaus jää päivä päivältä vähemmälle.




Alastomat kakut on suosittuja ja tottakai moista oli päästävä kokeilemaan. Luvan kanssa sai olla laiska, kun ei kakkua tarvinnut kuorruttaa millään. Itse tykkäsin kovin ulkonäöstä, kuorrutteista kun en niin kovin välitä, tässä kakussa niitä ei ole.

Täytteenä oli cookies and cream, eli keksitäyte, joka kelpasi vieraille tosi hyvin.
Koristeena runsaasti marjoja ja vähän toffeekastiketta synttärisankarin pyynnöstä.
Oikeasti tuo 4 vuotta täyttävä olisi halunnut lakritsi-toffee-minttu-mansikkakakun, mutta joutui tyytymään tähän. Joka näytti kyllä maistuvat vallan mainiosti ;)


Pohjana ihan perus kakkupohja, toiseen lisäsin reilusti kaakaojauhetta, joka korvasi saman määrän jauhoja.

Täyte
 Tästä riitti koko kakkuun, eli kahteen väliin 24cm ja kahteen väliin 15cm kakkuun.

600g philadelphia tuorejuustoa
1 pieni purkki creme fraisea
4dl kermaa
Tomusokeria
Vaniljajauhetta/vaniljasokeria/vaniljatangon siemenet
1,5-2 pötköä täytekeksejä (domino, oreo)
3 liivatelehteä

Notkista tuorejuusto ja creme fraise kulhossa.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja makeuta tomusokerilla.
Lisää tuorejuusto kermiksen sekaan ja sekoita hyvin.
Liota ja sulata liivatelehdet tilkkaan vettä.
Murenna keksejä paloiksi ja sekoita massaan.
Lisää liivateneste ja sekoita koko ajan.

Annostele kakkupohjien väliin ja anna hyytyä jääkaapissa.

Koristele tuoreilla marjoilla ja toffeekastikkeella.



Tää on oikeesti ihan täydellinen laiskannaisenkakku! :)