Tarvitseeko näistä nyt oikeesti edes sanoa mitään? :D
Suklaahan toimii aina!
Nämä vein kaverin luokse, kun mentiin sinne leikkimään. Hyvin kelpasi lapsillekin, alusta loppuun semmoisella vauhdilla, että päässä alkoi heittää!
Kaikessa yksinkertaisuudessaan siis, toimii! :)
Muffarit on kiva kruunata läjällä rösseleitä. Oma suosikki tällä hetkellä on sekoitella muutamaa erilaista rösseliä keskenään ja ripottella menemään. Söpöä!
12 muffaria
40g pehmeää voita
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1,5dl (kukkurallinen desi) sokeria
1,5tl leivinjauhetta
1,2dl maitoa
1 kananmuna
1/4tl vaniljajauhetta
Vatkaa voi tasaiseksi
Lisää siihen vehnis, sokru ja kaakaojauhe. Sekoita kunnes kaikki sekaisin.
Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa ja sekoita siihen maito ja vanilja.
Lisää puolet munamaidosta jauhojen sekaan koko ajan sekoittaen.
Säädä voimat täysille ja sekoita sekaisin, sitten takas hiljaisemmalle.
Lisää loppu neste ja sekoita pari minuuttia, kunnes taikina on tasaista ja kuohkeaa.
Annostele muffaripapereihin.
Paista 170 asteessa 20-25 minuuttia.
Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi ennen kuorrutteen laittamista.
Kuorrute
100g pehmeää voita
5dl tomusokeria
1dl kaakaojauhetta
vajaa 0,5dl maitoa
Vatkaa voi sileäksi.
Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe ja vatkaa hyvin sekaisin.
Pidä kone hiljaisella käynnissä ja lisää maitoa loraus kerrallaan.
Kun kaikki maito on lisätty, käännä nopeus täysille ja sekoita 3-5 minuuttia, kunnes kuorrute on vaalentunut, tasaista ja kuohkeaa.
Kuorruta muffarit ja koristele rösseleillä!
torstai 25. heinäkuuta 2013
lauantai 20. heinäkuuta 2013
Suber Mageita Dippejä!
Ihania herkkudippejä näkee jenkkibogeissa tosi paljon.
Aikani ihmeteltyä oli pakko ottaa omaan keittiöön testiin.
Kannatti!
Nää on tosi kivoja vaikka bileissä tai muissa illanistujaisissa.
Harmittaa, kun tein tosi pienet annokset näitä, en saanut kulhoja kukkuralleen, näyttäis niiiiin paljon kivemmalta! Mä ihan rakastuin tohon peanutbutteriin, se on ihan super hyvää!
Toki toi suklaakin meni, emmä sitä, mut hei peanutbutter! Oikeestaan suklaalla ei ollut ees mahkuja voittaa :D
Tarjoile dippejä pikkusuolaisten kanssa! Mitään ihan kovin minejä ei kannata ostella, koska niitä on vaikea dipata, mutta pretzelit, suolatikut ja pienet suolakeksit toimii tosi hyvin!
Ihan ehdoton viikonloppuherkku!
Ohjeesta tulee reilu annos, kannattaa siis jakaa se kavereiden kanssa tai joudut elämään viikon ähkyssä! ;)
BrownieBatter Dip
200g philadelphia tuorejuustoa
100g pehmeää voita
6dl tomusokeria
0,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhe, makeuttamaton
3rkl fariinisokeria
2-3rkl maitoa
2dl suklaarouhetta
TAI
1dl suklaarouhetta & 1dl jotain kivoja suklaanamuja, pieniä
Vatkaa voi sileäksi, lisää tuorejuusto ja vatkaa minuutti.
Lisää fariinisokeri, vehnis, 3dl tomusokeria ja kaakaojauhe sekä 1rkl maitoa.
Vatkaa täydellä teholla, kunnes tasaista.
Lisää loput tomusokeri ja 1rkl maitoa. Vatkaa täysillä.
Tarkista koostumus, jos yhä liian paksua, lisää vielä 1rkl maitoa ja vatkaa sekaan.
Lisää sitten suklaarouhe ja sekoita lusikalla dippiin.
Nostaa jääkaappiin noin 30 min maustumaan ja viilenemään.
Herkuttele!
PeanutButter Dip
100g pehmeää voita
200g philadelphia tuorejuustoa
1dl fariinisokeria
0,5dl pähkinävoita
2dl tomusokeria
1dl suklaarouhetta
TAI
0,5dl suklaarouhetta ja jotain pähkinäistä namua (esim snickers pieneksi pilkottuna)
Vatkaa voi sileäksi, lisää tuorejuusto ja vatkaa minuutti.
Lisää fariinisokeri, pähkinävoi ja tomusokeri ja vatkaa täysillä tasaiseksi sileäksi mössöksi.
Lisää suklaarouhe (ja namut) ja sekoita lusikalla sekaisin.
Anna maustua noin 30 min ennen tarjoilua.
Herkuttele!
Peeäs! Dipit voi tehdä jo vaikka edellisenä päivänä, säilytä ne kannellisessa rasiassa!
Aikani ihmeteltyä oli pakko ottaa omaan keittiöön testiin.
Kannatti!
Nää on tosi kivoja vaikka bileissä tai muissa illanistujaisissa.
Harmittaa, kun tein tosi pienet annokset näitä, en saanut kulhoja kukkuralleen, näyttäis niiiiin paljon kivemmalta! Mä ihan rakastuin tohon peanutbutteriin, se on ihan super hyvää!
Toki toi suklaakin meni, emmä sitä, mut hei peanutbutter! Oikeestaan suklaalla ei ollut ees mahkuja voittaa :D
Tarjoile dippejä pikkusuolaisten kanssa! Mitään ihan kovin minejä ei kannata ostella, koska niitä on vaikea dipata, mutta pretzelit, suolatikut ja pienet suolakeksit toimii tosi hyvin!
Ihan ehdoton viikonloppuherkku!
Ohjeesta tulee reilu annos, kannattaa siis jakaa se kavereiden kanssa tai joudut elämään viikon ähkyssä! ;)
BrownieBatter Dip
200g philadelphia tuorejuustoa
100g pehmeää voita
6dl tomusokeria
0,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhe, makeuttamaton
3rkl fariinisokeria
2-3rkl maitoa
2dl suklaarouhetta
TAI
1dl suklaarouhetta & 1dl jotain kivoja suklaanamuja, pieniä
Vatkaa voi sileäksi, lisää tuorejuusto ja vatkaa minuutti.
Lisää fariinisokeri, vehnis, 3dl tomusokeria ja kaakaojauhe sekä 1rkl maitoa.
Vatkaa täydellä teholla, kunnes tasaista.
Lisää loput tomusokeri ja 1rkl maitoa. Vatkaa täysillä.
Tarkista koostumus, jos yhä liian paksua, lisää vielä 1rkl maitoa ja vatkaa sekaan.
Lisää sitten suklaarouhe ja sekoita lusikalla dippiin.
Nostaa jääkaappiin noin 30 min maustumaan ja viilenemään.
Herkuttele!
PeanutButter Dip
100g pehmeää voita
200g philadelphia tuorejuustoa
1dl fariinisokeria
0,5dl pähkinävoita
2dl tomusokeria
1dl suklaarouhetta
TAI
0,5dl suklaarouhetta ja jotain pähkinäistä namua (esim snickers pieneksi pilkottuna)
Vatkaa voi sileäksi, lisää tuorejuusto ja vatkaa minuutti.
Lisää fariinisokeri, pähkinävoi ja tomusokeri ja vatkaa täysillä tasaiseksi sileäksi mössöksi.
Lisää suklaarouhe (ja namut) ja sekoita lusikalla sekaisin.
Anna maustua noin 30 min ennen tarjoilua.
Herkuttele!
Peeäs! Dipit voi tehdä jo vaikka edellisenä päivänä, säilytä ne kannellisessa rasiassa!
maanantai 15. heinäkuuta 2013
Cherry & Coke Cupcakes
Aika hurjaa!
Siitä on 5 vuotta, kun sanottiin mieheni kanssa tahdon.
Ja mä ihan unohdin tämän päivän, naamakirja muistutti mua aamulla! :D
Tätä päivää siis vietettiin perjantaina, mutta koska meillä on ollut super kiireinen viikonloppu, kerron tästä teille vasta nyt!
Meillä oli siis puuhääpäivä. Mun lahja tulikin "puulaatikossa" Galaxy S4 <3
Mun on pitänyt kokeilla cocis muffareita jo ihan liian kauan. Mulla oli pieni pullo Laura cocista jääkaapissa, joten nyt oli hyvä aika kokeilla. Oletteko te bongailleet maanisesti oman nimisiä cocispulloja? :D
Cocis ei näissä maistu niin paljon, mitä olisin halunnut, pitää siis vielä kehitellä ja mietiskellä. Mieto sivumaku vain. Ihanan kuohkeita ja superpehmeitä nämä kyllä on!
Me tykättiin.
Varoitus, postaus sisältää ihan superpaljon kuvia!
12 muffaria
40g huoneenlämpöistä voita
1,5dl vehnäjauhoja
0,4dl kaakaojauhetta
1,5dl sokeria
1,5tl leivinjauhetta
50g sulatettua tummaa suklaata
1,25dl coca colaa
1 kananmuna
1,5dl kirsikoita paloiteltuna ja siemenet poistettuna
Vatkaa voi tasaiseksi.
Lisää jauhot, sokeri, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
Sekoita kunnes on muruista.
Pyöräytä kananmuna taikinan sekaan nopealla ja lyhyellä vatkauksella.
Lisää cocis ja vatkaa taikina tasaiseksi.
Lisää tumma suklaa ja kirsikan palaset ja sekoita spatulalla sekaisin.
Annostele 12 muffinipaperiin ja paista 170 asteessa 20-25 minuuttia.
Anna jäähtyä 5-10 minuuttia, valele kokiksella muffarin pinta ja nosta ritilälle jäähtymään kunnes ovat huoneenlämpöisiä.
Kuorrute
Tällä annoksella tulee reilumäärä kuorrutetta!
4dl kuohukermaa
5 rkl tomusokeria
200g tuorejuustoa
pinkkiä pastaväriä
(kirsikkasiirappia)
12 kirsikkaa
Kaada kermat kulhoon ja mausta tomusokerilla.
Lisää pastaväriä muutama tippa, vatkaa hetki ja tarkista väri, lisää väriä ja vatkaa vuorotellen kunnes olet värin sävyyn tyytyväinen.
Vatkaa ihan supernapakaksi vaahdoksi.
Notkista tuorejuusto erillisessä kulhossa ja lisää kermavaahdon joukkoon.
Sekoita hyvin sekaisin.
Laita kuorrute pursotinpussiin tyllan kanssa (itselläni oli mikälie ja 1M)
Pursota runsaat keot muffareiden päälle.
Koristele kirsikalla.
Siitä on 5 vuotta, kun sanottiin mieheni kanssa tahdon.
Ja mä ihan unohdin tämän päivän, naamakirja muistutti mua aamulla! :D
Tätä päivää siis vietettiin perjantaina, mutta koska meillä on ollut super kiireinen viikonloppu, kerron tästä teille vasta nyt!
Meillä oli siis puuhääpäivä. Mun lahja tulikin "puulaatikossa" Galaxy S4 <3
Mun on pitänyt kokeilla cocis muffareita jo ihan liian kauan. Mulla oli pieni pullo Laura cocista jääkaapissa, joten nyt oli hyvä aika kokeilla. Oletteko te bongailleet maanisesti oman nimisiä cocispulloja? :D
Cocis ei näissä maistu niin paljon, mitä olisin halunnut, pitää siis vielä kehitellä ja mietiskellä. Mieto sivumaku vain. Ihanan kuohkeita ja superpehmeitä nämä kyllä on!
Me tykättiin.
Varoitus, postaus sisältää ihan superpaljon kuvia!
12 muffaria
40g huoneenlämpöistä voita
1,5dl vehnäjauhoja
0,4dl kaakaojauhetta
1,5dl sokeria
1,5tl leivinjauhetta
50g sulatettua tummaa suklaata
1,25dl coca colaa
1 kananmuna
1,5dl kirsikoita paloiteltuna ja siemenet poistettuna
Vatkaa voi tasaiseksi.
Lisää jauhot, sokeri, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
Sekoita kunnes on muruista.
Pyöräytä kananmuna taikinan sekaan nopealla ja lyhyellä vatkauksella.
Lisää cocis ja vatkaa taikina tasaiseksi.
Lisää tumma suklaa ja kirsikan palaset ja sekoita spatulalla sekaisin.
Annostele 12 muffinipaperiin ja paista 170 asteessa 20-25 minuuttia.
Anna jäähtyä 5-10 minuuttia, valele kokiksella muffarin pinta ja nosta ritilälle jäähtymään kunnes ovat huoneenlämpöisiä.
Kuorrute
Tällä annoksella tulee reilumäärä kuorrutetta!
4dl kuohukermaa
5 rkl tomusokeria
200g tuorejuustoa
pinkkiä pastaväriä
(kirsikkasiirappia)
12 kirsikkaa
Kaada kermat kulhoon ja mausta tomusokerilla.
Lisää pastaväriä muutama tippa, vatkaa hetki ja tarkista väri, lisää väriä ja vatkaa vuorotellen kunnes olet värin sävyyn tyytyväinen.
Vatkaa ihan supernapakaksi vaahdoksi.
Notkista tuorejuusto erillisessä kulhossa ja lisää kermavaahdon joukkoon.
Sekoita hyvin sekaisin.
Laita kuorrute pursotinpussiin tyllan kanssa (itselläni oli mikälie ja 1M)
Pursota runsaat keot muffareiden päälle.
Koristele kirsikalla.
Oli niiiiiin pehmeää ja kuohkeaa! Ah!
tiistai 9. heinäkuuta 2013
Lemon-Strawberry Cupcakes
Idea näihin lähti siitä, kun tuijottelin ihania vaaleanpunaisia minikuppeja ja mietin, mitä niihin tekisin. Jotain söpöä tietenkin! Sehän on selvä ;)
Koska nyt on mansikkakausi, halusin tehdä niistä jotain. Mä en ihan hirveän usein leivo mansikoista mitään, käytän niitä vaan kakkujen täytteinä ja kiisseleissä ja juomissa.
Mutta koska mansikka itsestään voisi olla aika tylsä, otin kaupasta pari ihanan napakkaa sitruunaa. Ajattelin, että lopputulos voisi olla aika jees.
Toisin kävi. Lopputulos ei ole aika jees. Vaan jotain aivan muuta! Lopputulos oli ihan täydellinen. Tuo makupari vaan toimii! Aina! Nää oli kyllä varmaan parhaita muffareita, mitä olen syönyt ikinä. Tai jos ei ikinä, niin ainakin tosi tosi tosi pitkään aikaan. Itse muffinssi on ihanan raikas sitruunasta, pehmeä ja siinä on muutama mansikkasattuma. Kuorrute on sileä, tosi sitruunainen ja kuohkea. Ja sitä on paljon! Mä tykkään kuorrutteesta! :) Lisäksi, nää on tosi söpöjä!
12 kappaletta söpöläisiä:
40g huoneenlämpöistä voita
120g jauhoja
140g sokeria
1,5tl leivinjauhetta
0,5tl vaniljajauhe tai tl vaniljaesanssia
Puolikkaan sitruunan mehu
1tl sitruunan kuorta raasteena
1 kananmuna
0,5-0,75dl maitoa
6-8 mansikkaa pilkottuna
Vatkaa voi sileäksi.
Lisää jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vanilja.
Vatkaa hiljaisella kunnes voi on sekoittunut ja jauhot on murumaisia.
Lisää sitten sitruunamehu ja raaste sekä ihan vähän maitoa.
Sekoita taikinaa kunnes se on tasaista.
Riko kananmuna kuppiin ja lisää siihen loppu maito, vatkaa munan rakenne rikki.
Pidä vatkain koko ajan hiljaisella ja lisää munamaito.
Nosta sitten tempo täysille ja vatkaa noin minuutti, kunnes taikina on sileää.
Sekoita mansikat spatulalla muutamalla käännöksellä taikinaan.
Annostele vuokiin, jokaiseen samanverran.
Paista 170 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja nosta sitte jääkaappiin.
KUORRUTE
50g huoneenlämpöistä voita
300g tomusokeria
125g tuorejuustoa
Sitruunamehua
Vatkaa voi sileäksi.
Lisää tomusokeri ja sekoita.
Lisää tuorejuusto, sekoita vähän ja purista sitruunamehua mukaan.
Tarkista maku ja lisää sitruunamehua tarvittaessa.
Sekoita täydellä teholla noin minuutti.
Pursottele tai levittele runsaasti muffareiden päälle.
Laita koristeeksi tuore mansikka ja tadaa! Kesän superein cupcake on valmis! :)
Koska nyt on mansikkakausi, halusin tehdä niistä jotain. Mä en ihan hirveän usein leivo mansikoista mitään, käytän niitä vaan kakkujen täytteinä ja kiisseleissä ja juomissa.
Mutta koska mansikka itsestään voisi olla aika tylsä, otin kaupasta pari ihanan napakkaa sitruunaa. Ajattelin, että lopputulos voisi olla aika jees.
Toisin kävi. Lopputulos ei ole aika jees. Vaan jotain aivan muuta! Lopputulos oli ihan täydellinen. Tuo makupari vaan toimii! Aina! Nää oli kyllä varmaan parhaita muffareita, mitä olen syönyt ikinä. Tai jos ei ikinä, niin ainakin tosi tosi tosi pitkään aikaan. Itse muffinssi on ihanan raikas sitruunasta, pehmeä ja siinä on muutama mansikkasattuma. Kuorrute on sileä, tosi sitruunainen ja kuohkea. Ja sitä on paljon! Mä tykkään kuorrutteesta! :) Lisäksi, nää on tosi söpöjä!
12 kappaletta söpöläisiä:
40g huoneenlämpöistä voita
120g jauhoja
140g sokeria
1,5tl leivinjauhetta
0,5tl vaniljajauhe tai tl vaniljaesanssia
Puolikkaan sitruunan mehu
1tl sitruunan kuorta raasteena
1 kananmuna
0,5-0,75dl maitoa
6-8 mansikkaa pilkottuna
Vatkaa voi sileäksi.
Lisää jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vanilja.
Vatkaa hiljaisella kunnes voi on sekoittunut ja jauhot on murumaisia.
Lisää sitten sitruunamehu ja raaste sekä ihan vähän maitoa.
Sekoita taikinaa kunnes se on tasaista.
Riko kananmuna kuppiin ja lisää siihen loppu maito, vatkaa munan rakenne rikki.
Pidä vatkain koko ajan hiljaisella ja lisää munamaito.
Nosta sitten tempo täysille ja vatkaa noin minuutti, kunnes taikina on sileää.
Sekoita mansikat spatulalla muutamalla käännöksellä taikinaan.
Annostele vuokiin, jokaiseen samanverran.
Paista 170 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja nosta sitte jääkaappiin.
KUORRUTE
50g huoneenlämpöistä voita
300g tomusokeria
125g tuorejuustoa
Sitruunamehua
Vatkaa voi sileäksi.
Lisää tomusokeri ja sekoita.
Lisää tuorejuusto, sekoita vähän ja purista sitruunamehua mukaan.
Tarkista maku ja lisää sitruunamehua tarvittaessa.
Sekoita täydellä teholla noin minuutti.
Pursottele tai levittele runsaasti muffareiden päälle.
Laita koristeeksi tuore mansikka ja tadaa! Kesän superein cupcake on valmis! :)
perjantai 5. heinäkuuta 2013
Waffle Cups
Aika söpöjä nää kupit! Ja tosi kätevä tehdä ihan ilman mitään turhuuksia, niinkuin esim aitoa vohvelirautaa! Mulla ainakin kaapit jo niin täynnä, että mitään ei raaski enää ostaa tai kaapit räjähtää :D Riittää, että sulla on se perinteinen vohvelirauta kotona, niin näiden teko onnistuu! Lisäksi suosittelen normikoloista muffinipeltiä, johon nää vohvelikupit on kätevä muotoilla :)
Sisäpuolelle kun laittaa, saa naftimpia, mutta korkeareunaisempia kuppeja, kun taas ulkopuolelle kun laittaa, tulee vähän tilavempia, mutta matalareunaisempia kuppeja.
Ainiin, tarttet myös isohkon kahvikupin! Jolla painat vohvelit muotoonsa!
Ihan tosi kätevää! Ja sööttiä! Ja hyvänmakuistakin!
Tällä ohjeella tulee 5-8 kuppia
0,5dl sokeria
1 iso kananmuna
5rkl sulatettua voita
0,5tl vaniljajauhetta (tai 1tl vaniljaesanssia)
0,8dl vehnäjauhoja
(Taikinaan voi lisätä halutessaan vaikka vähän kanelia antamaan kivaa makua)
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
Lisää voi ja vanilja.
Spatulalla sekoita jauhot taikinaan.
Anna olla noin 15 minuuttia huoneenlämmössä.
Lämmitä vohvelirauta.
Lisää noin 2rkl taikinaa ihan tasan keskelle rautaa ja paina kansi kiinni.
Paista kunnes nätin ruskea.
Nopeasti nosta vohvelilituska muffinipellin päälle ja paina jollain pienellä tasapohjaisella (itse käytin pastaväripurkin pohjaa :D ) jutulla vohveli muffinikupin sisään.
Anna olla minuutin verran ja nosta talouspaperin päälle jäähtymään loppuun.
Jos kuitenkin haluat isompia ja matelmpia, käännä muffinipelti, nosta vohveli muffinikupin päälle ja paina isolla kupilla vohveli kupin ympärille ja anna olla hetki. Nosta sitten kuppi pois ja anna vohvelin jäähtyä siinä vielä hetki ennen talouspaperin päälle nostoa.
Phuuh! Tätä reseptiä on tosi vaikea ohjeistaa ilman kuvia! Pitäisiköhän ottaa ihan kuvien kanssa joskus? :D
Tein myös tuutteja, jollain toisella ohjeella ja vaikka kuvista päätellen ovatkin (mun mielestä ainakin) tosi söpöjä, ne oli kaikkea muuta kuin jätskituutteja! Ekat 20 minuuttia oli pelkkää tappelua, kun ei meinannut mitenkään sujua, sit kun keksittiin, miten saadaan sujumaan, selvis, että tästähän ei tule edes rapeaa! Lapsille kyllä kelpasi tuutit paremmin kuin hyvin, niitä syötiin ihan pelkälteenkin. Ohjetta en siis valitettavasti voi omalla nimelläni teille jakaa, etsinnät jatkuu ja ehkä ensi kesänä saatte tietää, miten tehdä söpöjä vohvelituutteja ilman yhtään mitään ylimääräisiä vempeleitä! :)
Sisäpuolelle kun laittaa, saa naftimpia, mutta korkeareunaisempia kuppeja, kun taas ulkopuolelle kun laittaa, tulee vähän tilavempia, mutta matalareunaisempia kuppeja.
Ainiin, tarttet myös isohkon kahvikupin! Jolla painat vohvelit muotoonsa!
Ihan tosi kätevää! Ja sööttiä! Ja hyvänmakuistakin!
Tällä ohjeella tulee 5-8 kuppia
0,5dl sokeria
1 iso kananmuna
5rkl sulatettua voita
0,5tl vaniljajauhetta (tai 1tl vaniljaesanssia)
0,8dl vehnäjauhoja
(Taikinaan voi lisätä halutessaan vaikka vähän kanelia antamaan kivaa makua)
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
Lisää voi ja vanilja.
Spatulalla sekoita jauhot taikinaan.
Anna olla noin 15 minuuttia huoneenlämmössä.
Lämmitä vohvelirauta.
Lisää noin 2rkl taikinaa ihan tasan keskelle rautaa ja paina kansi kiinni.
Paista kunnes nätin ruskea.
Nopeasti nosta vohvelilituska muffinipellin päälle ja paina jollain pienellä tasapohjaisella (itse käytin pastaväripurkin pohjaa :D ) jutulla vohveli muffinikupin sisään.
Anna olla minuutin verran ja nosta talouspaperin päälle jäähtymään loppuun.
Jos kuitenkin haluat isompia ja matelmpia, käännä muffinipelti, nosta vohveli muffinikupin päälle ja paina isolla kupilla vohveli kupin ympärille ja anna olla hetki. Nosta sitten kuppi pois ja anna vohvelin jäähtyä siinä vielä hetki ennen talouspaperin päälle nostoa.
Phuuh! Tätä reseptiä on tosi vaikea ohjeistaa ilman kuvia! Pitäisiköhän ottaa ihan kuvien kanssa joskus? :D
Tein myös tuutteja, jollain toisella ohjeella ja vaikka kuvista päätellen ovatkin (mun mielestä ainakin) tosi söpöjä, ne oli kaikkea muuta kuin jätskituutteja! Ekat 20 minuuttia oli pelkkää tappelua, kun ei meinannut mitenkään sujua, sit kun keksittiin, miten saadaan sujumaan, selvis, että tästähän ei tule edes rapeaa! Lapsille kyllä kelpasi tuutit paremmin kuin hyvin, niitä syötiin ihan pelkälteenkin. Ohjetta en siis valitettavasti voi omalla nimelläni teille jakaa, etsinnät jatkuu ja ehkä ensi kesänä saatte tietää, miten tehdä söpöjä vohvelituutteja ilman yhtään mitään ylimääräisiä vempeleitä! :)
Niin ja peeäs. Kakkukatrilla ihanan herkullisia jättituutteja blogissa! KLIK
keskiviikko 3. heinäkuuta 2013
Caramel Ice Cream
Tää jätski on tähän mennessä parasta, mitä oon ehkä ikinä koskaan syönyt. Siis oikeesti! Ja mä oon syönyt paljon jätskiä! Koska mä rakastan jätskiä! Mutta tässä jätskissä kaikki vaan jotenkin kohtas ja kaikki vaan oli just niin ihanaa, kuin pitääkin. Tästähän voi toki olla montaa mieltä, mutta mä olen kuitenkin oikeassa. ;)
Perusmassa on tehty numero ykkösellä, KLIK
Lisäksi tarvitset puoli tölkkiä keitettyä kondensoitua maitoa ja kourallisen kermakarkkia.
Omat namuni ostin Lidlistä, sieltä saa ihanaa lehmätoffeeta. Ne vaan palasiksi.
Tee perusmassa ja kaada se noin 1,5litran vuokaan.
Pudottele muutamia klönttejä kinuskia ja namuset ja pyörittele niitä vähän massan sekaan.
Laita kansi tai kelmua ja pakasta vähintään 8h.
Tadaa! Super hergullinen jätski on valmis ja siitä riittää just just jaettavaksi kavereillekin! ;)
Perusmassa on tehty numero ykkösellä, KLIK
Lisäksi tarvitset puoli tölkkiä keitettyä kondensoitua maitoa ja kourallisen kermakarkkia.
Omat namuni ostin Lidlistä, sieltä saa ihanaa lehmätoffeeta. Ne vaan palasiksi.
Tee perusmassa ja kaada se noin 1,5litran vuokaan.
Pudottele muutamia klönttejä kinuskia ja namuset ja pyörittele niitä vähän massan sekaan.
Laita kansi tai kelmua ja pakasta vähintään 8h.
Tadaa! Super hergullinen jätski on valmis ja siitä riittää just just jaettavaksi kavereillekin! ;)
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)