perjantai 17. toukokuuta 2013

Mmm... Ribs!

Aina silloin tällöin tykätään perheen kesken heittää käytöstavat nurkkaan ja syödä ribsejä.
Niitä syödään käsin ja yleensä koko naama, tai ainakin puolet siitä, peittyy lihasta ja marinadista. Ei mitään hienostelijan hommaa. Barbaarimaista! Ah!

Mä tykkään lihasta. Melkein mistä vaan lihasta. Parhautta on kuitenkin semmonen liha, joka on mureaa, se maistuu oikeesti tosi paljon ja lähtee luusta irti ilman väkivaltaa. Ja sitä saa syödä käsin! Joo! Käsin syöty ruoka maistuu niin paljon paremmalta!

Joku aika sitten kerroin, miten tehdään maailman parhaita ranskalaisia. Niihin menee monta tuntia, mutta niin menee tähän lihankin.
Ohje ranskalaisiin löytyy KLIK
 
Marinadi ribseille
Mä en voi sanoa sulle määriä, koska sun suu on se tärkein mitta.

Öljyä
Soijakastiketta
Fariinisokeria
Chiliä
Savu vadelma, Savu omena tai Savu luumu -kastiketta (poppamies.fi)

Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Laita ribsit isoon pussiin (minigrip tai muu klipsulla suljettava).
Kaada päälle marinadi ja pyörittele sitä kaikkialle ribseihin.
Nosta sitten jääkaappiin ja anna muhia tosi kauan.
Siis vaikkapa yön yli kauan.
Pari tuntia ennen uuniin laittoa nosta pussi huoneenlämpöön. Jos keittiössä on tosi lämmin, ni tuntia ennen. 


Näitä ribsejä ei keitetä etukäteen, säästät siis pari tuntia! Woo!

Lämmitä uuni 150 asteeseen.
Voit yrittää, mutten usko, että onnistut kovin hyvin, vuorata peltiä foliolla, lihoista valuu tosi paljon nestettä.
Nostele kimpaleet ritilälle, joka on asetettu pellin päälle.
Säästä marinadimönjä, sivele sitä lihoille muutamia kertoja paiston aikana. 



Nakkaa uuniin ja let them buuuuurrrnnn!!


Paistele 2- 4 tuntia. Periaatteessa mitä kauemmin, sen parempi. Jos kuitenkin jo parin tunnin jälkeen alkaa pinta näyttämään ihan valmiilta, laske lämpöä 100 asteeseen.
Alkuun voi näyttää vähän toivottomalta ja pinta on harmaa ja ällö, mutta se alkaa siitä paistua, kun sokerit alkaa palaa ja pinnasta tulee ihanan hiiltynyt ja hergullisen rapea!



Anna lihan vetäytyä vähän aikaa.
Leikkaa sitten luiden vierestä paloiksi ja nosta tarjolle.


Heitä ne tylsät käytöstavat nurkkaan ja tartu ruokaan käsin ja sotke itsesi!


Älä tarjoile tän ruoan kanssa salaattia, se on pupuille, sä oot peto!
Näin yksinkertaista ja ihan täydellisen ihanaa! 

5 kommenttia:

  1. Vai että yksinkertaista? :D hih, ei ainakaan nopeaa :) Toisaalta se käytöstapojen unohtaminen ois ihan hauskaa välillä, mutta valmistuksessahan menee ikä ja terveys :DD

    pienileipuritytto.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta! Koskahan sitä olisi aikaa kokeilla reseptiä? Valmistustavan vuoksi ei mitää hellekauden ruokaa. =)

    VastaaPoista
  3. Leipurityttö: Kyllä mä miellän näiden teon yksinkertaiseksi. Aina se yksinkertainenkaan ei ole nopeaa ;) Siinähän nämä valmistuvat sivussa, kun voi tehdä muita juttuja! :)

    Pioni: Mahdollisimman pian! :D Nämähän voi tehdä grillissäkin. Keittelee lihoja ensin 2 tuntia, marinoi pari tuntia huoneenlämmössä ja heittää grilliin paistumaan, sivelee loppuvaiheessa vähän marinadia lisää. NaM!

    VastaaPoista
  4. Heips! Voitko antaa jotain suuntaa antavia mittoja marinadilla? Esim. tollaselle määrälle mikä sulla on tuota lihaa.. Tulisuutta saa olla.. :) Vaikea heittää hatusta, kun ei ole koskaan tehnyt... ;). Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Sori kun vastaaminen kesti, käytiin vähän laivailemassa :P
      Mutta siis noista mitoista, tosi vaikee sanoa, mut jos nyt suunnilleen heitän, et 0,5dl öljyä, 1dl soijaa, pari rkl fariinisokeria ja sit chiliä ja jos on tommosia hedelmäisiä savumönjiä (omppu ja vattu toimii possun kanssa tosi hyvin) ni 1-3rkl sitä. Suu tosiaan parhain mitta. Kantsii ehkä lähteä 0,5dl soijasta ja lisätä muut aineet ja sit maistella ja lisätä soijaa jos tuntuu, et sopisi vielä lisää. Hauskaa herkuttelua! :)

      Poista