Viikko enää jouluun! Kääk! Lokakuun alusta asti olen suunnitellut ja odottanut ja miettinyt. Aika on tuntunut niin pitkältä, ei joulu tule vielä pitkään aikaan.
Tänä aamuna sitten havahduin, että ihan oikeesti, jouluun on viikko ja vaikka mitä on tekemättä! Lahjat osa ostamatta, suurin osa paketoimatta. Kinkku sentään on ostettu pakastimeen. Mitään muuta ei sitten olekaan. Pipareita leivottiin ja koristeltiin. Torttuja ollaan keretty syödä kerran! Siis kerran! Apua! Taatelikakku ei ole tehty, eikä todellakaan saaristolaisleipä, saatika karjalanpiirakat. Kotitekoisen limpun saan nyt kyllä unohtaa, ostan kaupasta. Laatikoita ei ole tehty, eikä kyllä aineksiakaan ostettu. On mulla voita ja kermaa.
Mutta nyt keskitytään tähän hetkeen! Makeisiin. Nameihin. Ihaniin pikku juttuihin.
Mä yhä metsästän sitä täydellistä fudge reseptiä, jossa on vaan rehellisiä raaka-aineita, eli kermaa, sokeria ja voita. Ja makujuttuja. Hyvin lähellä kävin jo, kun tein rommirusinafudgea, mutta ei ihan. Maku oli täydellinen ja suutuntuma ihana, mutta rakenne ei todellakaan. Toinenkin erä erimaulla epäonnistui. Maku on aika kiva ja veikeä, mutta rakenne on kuin soft caramel. Tarttuvaa.
Näissä fudgeissa rakenne on just niinkuin pitää ja maku on taivaallisen ihana. Ja makea.
Meillä on nyt tänä jouluna se THE juttu rocky road ja sitä onkin tehty erilaisina versioina. Nam!
Nyt kuitenkin tähän fudgeen...
Pohjana käytin hyväksi todettua ohjetta pienillä muokkauksilla.
Viime jouluna tein valkosuklaafudgea klik joka toimi perustana tällekin ohjeelle.
1 tölkki kondensoitua maitoa
1dl sokeria
1,5dl fariinisokeria
reilu 0,5dl vaaleaa siirappia/glukoosisiirappia/maissisiirappia
125g voita
180g maitosuklaata
2dl suolapähkinöitä
3-4dl minivaahtiksia
Laita maito, sokerit, siirappi ja voi kattilaan.
Lämmittele miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes sokeri ja voi on sulanut.
Älä keitä.
Nosta sitten lämpö kovemmalle ja kiehuttele 6-8min kunnes seos paksuuntuu selvästi.
Muista sekoitella seosta ihan koko ajan.
Nosta pois liedeltä ja sekoita suklaa sekaan.
Sekoittele.
Lisää suolapähkinät ja kourallinen vaahtiksia ja pyöräytä hyvin sekaisin.
Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja ripottele loput vaahtikset pinnalle ja painele niitä jotta jokainen tarttuu massaan.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi pöydällä ja nosta sitten jääkaappiin yöksi. Tai useammaksi tunniksi.
Leikkaa kivoiksi annospaloiksi ja herkuttele. Anna vähän kavereillekin.
tiistai 16. joulukuuta 2014
perjantai 12. joulukuuta 2014
Riisimuromakeiset
Nämä sopii näin joulun alla vaikka lahjaksi kavereille! Tai pikkujouluihin herkuteltavaksi.
Tai ihan vaan yksin syötäväksi! Synttäreillä varmasti ihan hitti.
Niin helppo tehdä, että pienempikin lapsi pystyy nämä tekemään.
Riittää kun aikuinen sulattaa suklaan ja voin pienemmille leipojille.
Säilyvyydestä en tiedä, nämä hävisivät niin nopeasti meidän jääkaapista, että meinasin jäädä ihan täysin ilman! :)
Määrä: aika monta
35g voita
3 suklaapatukkaa (näissä on mars)
4-5dl riisimuroja
Sulata vesihauteessa voi ja suklaa.
Kaada riisimurojen päälle ja sekoita.
Annostele namivuokiin ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Hellapoliisin sivuilta bongasin tämän alunperin kun etsin Herra 7veelle jotain tekemistä kun kuulemma oli ihan pakko saada jotain tehdä, mutta keittiötä en millään olisi jaksanut siivota herran jäljiltä. Näiden tekemisessä riitti kun pyyhkäisi pöydän jälkikäteen. Tykkään tollasesta siivoamisesta ;)
Tai ihan vaan yksin syötäväksi! Synttäreillä varmasti ihan hitti.
Niin helppo tehdä, että pienempikin lapsi pystyy nämä tekemään.
Riittää kun aikuinen sulattaa suklaan ja voin pienemmille leipojille.
Säilyvyydestä en tiedä, nämä hävisivät niin nopeasti meidän jääkaapista, että meinasin jäädä ihan täysin ilman! :)
Määrä: aika monta
35g voita
3 suklaapatukkaa (näissä on mars)
4-5dl riisimuroja
Sulata vesihauteessa voi ja suklaa.
Kaada riisimurojen päälle ja sekoita.
Annostele namivuokiin ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Hellapoliisin sivuilta bongasin tämän alunperin kun etsin Herra 7veelle jotain tekemistä kun kuulemma oli ihan pakko saada jotain tehdä, mutta keittiötä en millään olisi jaksanut siivota herran jäljiltä. Näiden tekemisessä riitti kun pyyhkäisi pöydän jälkikäteen. Tykkään tollasesta siivoamisesta ;)
tiistai 9. joulukuuta 2014
Pannukakut
Itseasiassa pannukakut muffarimuodossa.
Kuka ei tykkää pannareista? Siis kaikkihan tykkää! Tai ainakin meidän perhe tykkää.
Tosi tosi tosi paljon.
Näitä syötiin isänpäivänä brunssilla. Yleensä teen lättyinä, mutta nyt halusin jotain vähän erilaista ja tein minimuffaripellillä nämä. Nam!
Maailman parhaiden pancakejen ohje
3 kananmunaa
3 rkl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2,5 dl maitoa
1prk (á200g/2dl) kermaviiliä/jogua tai piimää
1/2 dl öljyä
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeahkoksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Sekoita munasokerivaahtoon vuorotellen kuivia ja märkiä aineksia.
Paista keskilämmöllä ILMAN ÖLJYÄ TAI MUUTA RASVAA molemmin puolin nätin ruskeiksi.
Jos käytät rasvaa, pinnasta tulee laikukas, ei nätin tasainen.
Ohjeesta poiketen annostelin taikinan minimuffinipeltiin.
MUISTA RASVATA KOLOT! Lähtee helpommin irti. Mä en rasvannut ja sainkin irrotella coctailtikulla jokaisen yksitellen irti :D
Paista 175 asteessa kunnes pinta on saanut vähän väriä ja ovat kypsiä, noin 20 minuuttia.
Ennen paistamista voit tökkiä pakastimesta (tai tuoreita jos löydät) marjoja.
Vadelmat näyttää kivasti aivoilta! :) Ehkä halloweeniksi ensi vuonna?
Täältä voit käydä vilkaisemassa miltä näyttää lätyt paistinpannulla paistettuna, herkullisilta!
KlikKlik
Kuka ei tykkää pannareista? Siis kaikkihan tykkää! Tai ainakin meidän perhe tykkää.
Tosi tosi tosi paljon.
Näitä syötiin isänpäivänä brunssilla. Yleensä teen lättyinä, mutta nyt halusin jotain vähän erilaista ja tein minimuffaripellillä nämä. Nam!
Maailman parhaiden pancakejen ohje
3 kananmunaa
3 rkl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2,5 dl maitoa
1prk (á200g/2dl) kermaviiliä/jogua tai piimää
1/2 dl öljyä
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeahkoksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Sekoita munasokerivaahtoon vuorotellen kuivia ja märkiä aineksia.
Paista keskilämmöllä ILMAN ÖLJYÄ TAI MUUTA RASVAA molemmin puolin nätin ruskeiksi.
Jos käytät rasvaa, pinnasta tulee laikukas, ei nätin tasainen.
Ohjeesta poiketen annostelin taikinan minimuffinipeltiin.
MUISTA RASVATA KOLOT! Lähtee helpommin irti. Mä en rasvannut ja sainkin irrotella coctailtikulla jokaisen yksitellen irti :D
Paista 175 asteessa kunnes pinta on saanut vähän väriä ja ovat kypsiä, noin 20 minuuttia.
Ennen paistamista voit tökkiä pakastimesta (tai tuoreita jos löydät) marjoja.
Vadelmat näyttää kivasti aivoilta! :) Ehkä halloweeniksi ensi vuonna?
Täältä voit käydä vilkaisemassa miltä näyttää lätyt paistinpannulla paistettuna, herkullisilta!
KlikKlik
keskiviikko 3. joulukuuta 2014
Sitruunaiset juustokakkuset
Pari viikkoa takaperin meillä oli mammojen pikkujoulut nyyttärimeiningillä ja sinne jokainen toi jotain herkkua tarjolle.
Tarjottavaa olikin runsaasti, ei varmasti kenellekään jäänyt nälkä.
Pöytä oli täynnä naposteltavia, toinen täynnä salaattia, keksejä, patonkeja, juustoja ja muita täytteitä salaatin sekaan.
Ja sitten oli jälkkäriä.
Ja juotavaa.
Ja hyvää seuraa.
Alunperin suunnittelin tekeväni ison juustokakun, mutta eihän moista olisi kukaan edes jaksanut katsoa syötyään mahan täyteen muita juttuja. Vaihdoin ideaa ja tuumasin, että pienet muutaman haukun juustokakkuset voisi mennä paremmin kaupaksi.
Ja niinhän ne menikin. :)
Ohjeesta tulee 24 normaalikokoista juustokakkusta, minejä varmasti tuplat.
24 Kaurakeksiä
300g tuorejuustoa (philadelphia)
4dl kermaa
1 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu puristettuna
5 liivatelehteä
Tomusokeria maun mukaan, laitoin myös vaniljasokeria
Vadelmamehua
valkosuklaata koristeluun
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.
Laita muffinssipaperit muffinssipellin koloihin ja jokaiseen paperiin yksi (1) kaurakeksi kokonaisena. Keksi pehmenee kivasti, helppo syödä lusikallakin.
Vatkaa kerma kuohkeaksi, lisää juusto ja sokeri. Sekoita ja tarkista maku.
Sekoita sitruunankuori sekaan.
Kuumenna sitruunamehu kuumaksi ja lisää siihen liivatelehdet.
Lisää ohuena nauhana kokoajan sekoittaen massan sekaan.
Annostele jokaiseen paperiin saman verran juustomassaa.
Sulata vadelmat ja siivilöi siemenet.
Liruttele mehua jokaisen juustokakkusen päälle ja sekoita koktailtikulla kuviota sekaisin.
Nosta kylmään jähmettymään ainakin muutamaksi tunniksi, suosittelen ainakin 4h.
Raasta valkosuklaata kakkusten päälle ja nosta tarjolle.
Tarjottavaa olikin runsaasti, ei varmasti kenellekään jäänyt nälkä.
Pöytä oli täynnä naposteltavia, toinen täynnä salaattia, keksejä, patonkeja, juustoja ja muita täytteitä salaatin sekaan.
Ja sitten oli jälkkäriä.
Ja juotavaa.
Ja hyvää seuraa.
Alunperin suunnittelin tekeväni ison juustokakun, mutta eihän moista olisi kukaan edes jaksanut katsoa syötyään mahan täyteen muita juttuja. Vaihdoin ideaa ja tuumasin, että pienet muutaman haukun juustokakkuset voisi mennä paremmin kaupaksi.
Ja niinhän ne menikin. :)
Ohjeesta tulee 24 normaalikokoista juustokakkusta, minejä varmasti tuplat.
24 Kaurakeksiä
300g tuorejuustoa (philadelphia)
4dl kermaa
1 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu puristettuna
5 liivatelehteä
Tomusokeria maun mukaan, laitoin myös vaniljasokeria
Vadelmamehua
valkosuklaata koristeluun
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.
Laita muffinssipaperit muffinssipellin koloihin ja jokaiseen paperiin yksi (1) kaurakeksi kokonaisena. Keksi pehmenee kivasti, helppo syödä lusikallakin.
Vatkaa kerma kuohkeaksi, lisää juusto ja sokeri. Sekoita ja tarkista maku.
Sekoita sitruunankuori sekaan.
Kuumenna sitruunamehu kuumaksi ja lisää siihen liivatelehdet.
Lisää ohuena nauhana kokoajan sekoittaen massan sekaan.
Annostele jokaiseen paperiin saman verran juustomassaa.
Sulata vadelmat ja siivilöi siemenet.
Liruttele mehua jokaisen juustokakkusen päälle ja sekoita koktailtikulla kuviota sekaisin.
Nosta kylmään jähmettymään ainakin muutamaksi tunniksi, suosittelen ainakin 4h.
Raasta valkosuklaata kakkusten päälle ja nosta tarjolle.
lauantai 8. marraskuuta 2014
Kookoskeot
Nämä oli meidän halloween herkku. Me ei moista juhlittu tänä vuonna, mutta jotain kivaa halusin lapsille tehdä, olihan sentään viikonloppukin alkamassa.
Tarkotus oli laittaa googlysilmiä näihin, mutta ne lurjimukset on piiloutunut niin hyvin mun tavaroiden sekaan, etten löytänyt niitä. Suklaa toimii onneksi hyvin! :)
Tekeminen on superhelppoa, lapsetkin osaa!
Nää on niin hyviä, että jää koukkuun! Sitkeitä ja sisältä kosteahkoja. Nam! Ihan loistavaa naposteltavaa mihin väliin vain! Kokoa näillä kun ei kovinkaan paljon ole, mahtuisi suuhun kokonaisena!
Tarvitset
400g kookoshiutaleita
1tölkki (397g) kondensoitua maitoa
Suklaata
Laita kookoshiutaleet ja maito kulhoon.
Sekoita molemmin käsin kunnolla sekaisin jotta maitoa on joka puolella.
Nosta massasta leivinpaperilla vuoratulle pellille kekoja (ei tarvitse jättää väliä kuin sormen verran). Meillä oli käytössä keksiannostelija.
Käsin kun annostelee, kannattaa niitä kastella vähän vedellä vähän väliä, ettei massa kovin tartu käsiin.
Paista 175 asteisessa uunissa kunnes pinta on saanut vähän väriä.
Anna jäähtyä ja koristele suklaaraidoilla.
Säilytä jääkaapissa.
Tarkotus oli laittaa googlysilmiä näihin, mutta ne lurjimukset on piiloutunut niin hyvin mun tavaroiden sekaan, etten löytänyt niitä. Suklaa toimii onneksi hyvin! :)
Tekeminen on superhelppoa, lapsetkin osaa!
Nää on niin hyviä, että jää koukkuun! Sitkeitä ja sisältä kosteahkoja. Nam! Ihan loistavaa naposteltavaa mihin väliin vain! Kokoa näillä kun ei kovinkaan paljon ole, mahtuisi suuhun kokonaisena!
Tarvitset
400g kookoshiutaleita
1tölkki (397g) kondensoitua maitoa
Suklaata
Laita kookoshiutaleet ja maito kulhoon.
Sekoita molemmin käsin kunnolla sekaisin jotta maitoa on joka puolella.
Nosta massasta leivinpaperilla vuoratulle pellille kekoja (ei tarvitse jättää väliä kuin sormen verran). Meillä oli käytössä keksiannostelija.
Käsin kun annostelee, kannattaa niitä kastella vähän vedellä vähän väliä, ettei massa kovin tartu käsiin.
Paista 175 asteisessa uunissa kunnes pinta on saanut vähän väriä.
Anna jäähtyä ja koristele suklaaraidoilla.
Säilytä jääkaapissa.
perjantai 24. lokakuuta 2014
Jogurtti Pannacotta
Hiljaista on. Sorge. Meillä on yöt mennyt Nupsukan leikkauksen jälkeen ihan harakoille. Nyt on 4 yötä nukuttu vaan yhdellä syöttämisellä! Alkaa tuntua ihmiseltä taas pikkuhiljaa. Neitihän alkoi nukkua täysiä öitä 1kk iässä ja leikkauksen jälkeen yöt on ollut ihan kauheita ja heräämisiä on ollut pahimmillaan sen 8. Aikamoinen muutos täysiin öihin verrattuna. Mutta pikkuhiljaa tuo näköjään oppii vanhoille tavoilleen. :)
Jogu pannacotta on ollut jo ties miten monta vuotta tän porukan lemppari ja monesti juhliinkin tehnyt ja kaikki aina hävinnyt johonkin. Tää on aavistuksen kevyempää kuin "oikea" pannacotta, jogurtin ansiosta. Yleensä teen marjasiirappia kokonaisilla marjoilla tähän kaveriksi, mutta nyt en raaskinut liiskata ihania tuoreita marjoja moiseen, syötiin sitten ihan noin vaan. Toimii, kun vadelma etenkin on aavistuksen kirpeä ja pannacotta tosi makeaa.
Tekeminen on helppoa ja nopeeta, massan voi jakaa annosvuokiin tai vaikka yhteen isompaan josta jokainen kauhasee itselleen oman palan.
2,5dl maitoa
110g sokeria
2,5dl maustamatonta jogua
2,5dl kuohukermaa
vaniljatanko
4 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen.
Kiehauta maito ja sokeri ja nosta pois hellalta.
Sekoita puristellut liivatelehdet ja vaniljatangon siemenet ja anna jäähtyä jonkun aikaa.
Lisää sekaan kerma ja jogu. Sekoita hyvin.
Kaada astiaan/astioihin ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Suosittelen siivilöimistä ennen kaatoa, tällöin ei vahingossakaan eksy sattumia massan seassa jonkun suuhun, ne on vähän mälsän tuntusia suussa.
Kaveriksi sitten jotain marjaista. Nam!
Jogu pannacotta on ollut jo ties miten monta vuotta tän porukan lemppari ja monesti juhliinkin tehnyt ja kaikki aina hävinnyt johonkin. Tää on aavistuksen kevyempää kuin "oikea" pannacotta, jogurtin ansiosta. Yleensä teen marjasiirappia kokonaisilla marjoilla tähän kaveriksi, mutta nyt en raaskinut liiskata ihania tuoreita marjoja moiseen, syötiin sitten ihan noin vaan. Toimii, kun vadelma etenkin on aavistuksen kirpeä ja pannacotta tosi makeaa.
Tekeminen on helppoa ja nopeeta, massan voi jakaa annosvuokiin tai vaikka yhteen isompaan josta jokainen kauhasee itselleen oman palan.
2,5dl maitoa
110g sokeria
2,5dl maustamatonta jogua
2,5dl kuohukermaa
vaniljatanko
4 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen.
Kiehauta maito ja sokeri ja nosta pois hellalta.
Sekoita puristellut liivatelehdet ja vaniljatangon siemenet ja anna jäähtyä jonkun aikaa.
Lisää sekaan kerma ja jogu. Sekoita hyvin.
Kaada astiaan/astioihin ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Suosittelen siivilöimistä ennen kaatoa, tällöin ei vahingossakaan eksy sattumia massan seassa jonkun suuhun, ne on vähän mälsän tuntusia suussa.
Kaveriksi sitten jotain marjaista. Nam!
keskiviikko 10. syyskuuta 2014
Täytetyt hodarit -Hävikistä herkuksi
Tällä viikolla vietetään Hävikistä herkuksi! -viikkoa.
Tästähän voisin pauhaa suu vaahdossa joka välissä, mutta jos nyt otan iisimmin.
Mua ahdistaa se määrä ruokaa, mitä ihmiset heittää roskiin viikottain. Syömäkelpoista ruokaa. Mua ahdistaa, jos yksi leipä kerkeää homehtua pussiin kun joku pojista on jemmannut sen johonkin lehtien alle. Senkin leivän kun olisi voinut vaikka syödä.
Meillä syödäänkin paljon mitä mielenkiintoisimpia lounaita ja viikonloppusin kun syynätään jääkaappia tulevaa viikkoa varten, rakennetaan ruokia niistä romppeista mitkä siellä kaapissa roikkuu ja eräpäivä lähestyy tai alkaa muuten vaan nahistua. Lapset on tähän jo tottunut, kaverit joskus saattavat vähän ihmetellä, et mitä ihmettä, mutta eipähän mene ruoka roskiin. Maittavaa ruokaa saa tehtyä vaikka tarvikkeet ei olisikaan tuoreimpia.
Paketti kanaa ja mitä vaan rehuja jääkaappiin onkaan unohtunut = kastiketta, törkeen hyvää sellaista! Tai vaikka lasagnea!
Maito, no hei haloo! Pannaria tietty! Tai pullaa, kohta on pullapäiväkin!
Rehut, sosekeittoa tai kasvisgratiinia. Nam!
Ruoanjämät. Meillä on noin kerran viikossa jätepäivä jollon syödään jätteitä. Eli siis niitä jämiä mitä on muutamalta edellisillalta jäänyt. Siitä sit kukin valitsee mitä mieli tekee :)
Ruokaa voi myös pakastaa, jolloin se on supernopea hätävara kiireisinä päivinä, kun ei ole aikaa laittaa ruokaa.
Täytetyt hodarit on hyvä esimerkki jatkojalostuksesta. Ostin kaupasta sämpylöitä ja nakkeja, loput oli kaapissa.
Meillä oli edellispäivänä ollut chiliconcarnea.
Pelkkä nakkihodari ei paljoa täytä. Mun miehiä ainakaan :D
Siitä se idea sitten lähti.
Sämpylä, johon nakki, päälle jauhelihakastiketta ja vähän juustoraastetta. Kylkeen salaattia.
Toimii! Suosittelen paistamaan nakkeihin vähän väriä ennen uuniin laittoa, rapea nakki on parempaa. Mä en niin tehnyt, mutta ens kerralla teen.
Paistetaan uunissa 200 asteessa kunnes juusto on ottanut väriä. Sämpylöistä tulee ihanan rapeita, jotka pehmeitä sisältä. Nam!
Toimii meillä, mites teillä?
Miten teillä näkyy tämänviikkoinen hävikkiviikko? Itse pyrin vieläkin tarkemmin syynäämään jääkaappia ja jatkojalostamaan ruokia.
Mikä on teillä se eniten roskiin lentelevä ruoka? Meillä leipä, kiitos miehen ja lapsien. Toinen mitä menee on puoliksi syödyt raejuustot ja maitorahkat. Ja salaattijuustot. Mutta opettelemalla tästä pääsee eroon.
Nyt siis tarkkana niiden ruokien kanssa! Miltä se näyttää, tuoksuu ja maistuu? Jos siinä ei ole moitittavaa, ei ole väliä vaikka eräpäivä olisikin ollut viikko sitten! :)
Loppuun vielä epäedustava kuva hodarista, mutta tolta se näytti kun halkaisi sen. :D
Mutta kyllä olikin hyvää! Ja nopeeta! Alle 30 minuuttia kun ruoka oli pöydässä salaatteineen. Täydellistä arkiruokaa siis!
Tästähän voisin pauhaa suu vaahdossa joka välissä, mutta jos nyt otan iisimmin.
Mua ahdistaa se määrä ruokaa, mitä ihmiset heittää roskiin viikottain. Syömäkelpoista ruokaa. Mua ahdistaa, jos yksi leipä kerkeää homehtua pussiin kun joku pojista on jemmannut sen johonkin lehtien alle. Senkin leivän kun olisi voinut vaikka syödä.
Meillä syödäänkin paljon mitä mielenkiintoisimpia lounaita ja viikonloppusin kun syynätään jääkaappia tulevaa viikkoa varten, rakennetaan ruokia niistä romppeista mitkä siellä kaapissa roikkuu ja eräpäivä lähestyy tai alkaa muuten vaan nahistua. Lapset on tähän jo tottunut, kaverit joskus saattavat vähän ihmetellä, et mitä ihmettä, mutta eipähän mene ruoka roskiin. Maittavaa ruokaa saa tehtyä vaikka tarvikkeet ei olisikaan tuoreimpia.
Paketti kanaa ja mitä vaan rehuja jääkaappiin onkaan unohtunut = kastiketta, törkeen hyvää sellaista! Tai vaikka lasagnea!
Maito, no hei haloo! Pannaria tietty! Tai pullaa, kohta on pullapäiväkin!
Rehut, sosekeittoa tai kasvisgratiinia. Nam!
Ruoanjämät. Meillä on noin kerran viikossa jätepäivä jollon syödään jätteitä. Eli siis niitä jämiä mitä on muutamalta edellisillalta jäänyt. Siitä sit kukin valitsee mitä mieli tekee :)
Ruokaa voi myös pakastaa, jolloin se on supernopea hätävara kiireisinä päivinä, kun ei ole aikaa laittaa ruokaa.
Täytetyt hodarit on hyvä esimerkki jatkojalostuksesta. Ostin kaupasta sämpylöitä ja nakkeja, loput oli kaapissa.
Meillä oli edellispäivänä ollut chiliconcarnea.
Pelkkä nakkihodari ei paljoa täytä. Mun miehiä ainakaan :D
Siitä se idea sitten lähti.
Sämpylä, johon nakki, päälle jauhelihakastiketta ja vähän juustoraastetta. Kylkeen salaattia.
Toimii! Suosittelen paistamaan nakkeihin vähän väriä ennen uuniin laittoa, rapea nakki on parempaa. Mä en niin tehnyt, mutta ens kerralla teen.
Paistetaan uunissa 200 asteessa kunnes juusto on ottanut väriä. Sämpylöistä tulee ihanan rapeita, jotka pehmeitä sisältä. Nam!
Toimii meillä, mites teillä?
Miten teillä näkyy tämänviikkoinen hävikkiviikko? Itse pyrin vieläkin tarkemmin syynäämään jääkaappia ja jatkojalostamaan ruokia.
Mikä on teillä se eniten roskiin lentelevä ruoka? Meillä leipä, kiitos miehen ja lapsien. Toinen mitä menee on puoliksi syödyt raejuustot ja maitorahkat. Ja salaattijuustot. Mutta opettelemalla tästä pääsee eroon.
Nyt siis tarkkana niiden ruokien kanssa! Miltä se näyttää, tuoksuu ja maistuu? Jos siinä ei ole moitittavaa, ei ole väliä vaikka eräpäivä olisikin ollut viikko sitten! :)
Loppuun vielä epäedustava kuva hodarista, mutta tolta se näytti kun halkaisi sen. :D
Mutta kyllä olikin hyvää! Ja nopeeta! Alle 30 minuuttia kun ruoka oli pöydässä salaatteineen. Täydellistä arkiruokaa siis!
lauantai 30. elokuuta 2014
Kuningatarhillo maustettuna
Käsi ylös jos tykkäät hillosta!
Käsi ylös jos tykkäät kuningatarhillosta!
Käsi ylös jos tykkäät itsetehdystä kuningatarhillosta!
Mun on pakko jakaa teidänkin kanssa tää tarina pikkuLaurasta. Miehelle kerroin tän hilloa keitellessä ja sain röhkimistä osakseni.
Olin siis tosiaan pikkuLaura, ikää 5-8v varmaankin.
Syötiin lettuja ja tarjolla oli kuningatarhilloa, eli mustikka-vadelma.
Keksin kuningasidean! Eikun siis kuningashillon, mustikka-vadelma-mansikka.
Pidin itseäni nerona! Ette uskokaan miten kehräsin ideasta.
Ettekä tasan usko miten petyin kaupan hillohyllyllä kun siellä komeili kuningashillo!
Joku varasti mun iden! Ihan varmasti!
Mut nyt mun hilloon.
Joka muuten on ihan törkeen hyvää!
Niin hyvää et olisin voinu lusikalla kauhoa ilman lisukkeita.
Tein tosi pienet satsit, koska epäilykset oli korkeella.
250g vadelmia
200g mustikoita
0,25dl vettä
250g hillosokeria
2 vaniljatankoa
1 limen kuori raastettuna
Laita vadelmat ja mustikat veden kanssa kattilaan.
Kuumenna höyryäväksi, mulla kyllä plupsahti pari kertaa.
Lisää hillosokeri ja keittele 10-15 minuuttia.
Kuori vaahto ja jaa hillo kahteen osaan.
Toiseen osaan sekoita limenkuori.
Halkaise vaniljatangot ja kaavi siemenet.
Sekoita siemenet ja vaniljatangot hilloon.
Eli kaksi hilloa yhdellä kertaa. Jos haluat isompia määriä, tuplaa tai triplaa.
Anna hillojen jäähtyä noin 30 minuuttia.
Keitä hillopurkit ja kannet.
Kaada hillot purkkeisinsa.
Muista ottaa vaniljatangot hillon seasta pois, ei niitä kukaan syö.
Sulje purkit kunnolla ja anna jäähtyä huoneenlämmössä tuntipari ja nosta sitten jääkaappiin.
Meillä hilloa herkuteltiin vohveleiden ja kermiksen kaverina.
Nam!
Käsi ylös jos tykkäät kuningatarhillosta!
Käsi ylös jos tykkäät itsetehdystä kuningatarhillosta!
Mun on pakko jakaa teidänkin kanssa tää tarina pikkuLaurasta. Miehelle kerroin tän hilloa keitellessä ja sain röhkimistä osakseni.
Olin siis tosiaan pikkuLaura, ikää 5-8v varmaankin.
Syötiin lettuja ja tarjolla oli kuningatarhilloa, eli mustikka-vadelma.
Keksin kuningasidean! Eikun siis kuningashillon, mustikka-vadelma-mansikka.
Pidin itseäni nerona! Ette uskokaan miten kehräsin ideasta.
Ettekä tasan usko miten petyin kaupan hillohyllyllä kun siellä komeili kuningashillo!
Joku varasti mun iden! Ihan varmasti!
Mut nyt mun hilloon.
Joka muuten on ihan törkeen hyvää!
Niin hyvää et olisin voinu lusikalla kauhoa ilman lisukkeita.
Tein tosi pienet satsit, koska epäilykset oli korkeella.
250g vadelmia
200g mustikoita
0,25dl vettä
250g hillosokeria
2 vaniljatankoa
1 limen kuori raastettuna
Laita vadelmat ja mustikat veden kanssa kattilaan.
Kuumenna höyryäväksi, mulla kyllä plupsahti pari kertaa.
Lisää hillosokeri ja keittele 10-15 minuuttia.
Kuori vaahto ja jaa hillo kahteen osaan.
Toiseen osaan sekoita limenkuori.
Halkaise vaniljatangot ja kaavi siemenet.
Sekoita siemenet ja vaniljatangot hilloon.
Eli kaksi hilloa yhdellä kertaa. Jos haluat isompia määriä, tuplaa tai triplaa.
Anna hillojen jäähtyä noin 30 minuuttia.
Keitä hillopurkit ja kannet.
Kaada hillot purkkeisinsa.
Muista ottaa vaniljatangot hillon seasta pois, ei niitä kukaan syö.
Sulje purkit kunnolla ja anna jäähtyä huoneenlämmössä tuntipari ja nosta sitten jääkaappiin.
Meillä hilloa herkuteltiin vohveleiden ja kermiksen kaverina.
Nam!
sunnuntai 24. elokuuta 2014
Karamelli-Pekonijätski
Kuinka moni yökkäs ja kuinka moni innostu nähdessään otsikon? :D
Tää tosiaan jakaa mielipiteet.
Mun mielipide, törkeen hyvää! Siis nam! Melkein tajunnanräjäyttävää.
Ainut miinus, johon en vielä ole keksinyt ratkaisua, pekonista jää suuhun rasvainen fiilis. Syöntihetkellä sitä ei huomaa mutta kun lopettaa ni aavistuksen ällöä. Maidolla sen saa huuhtastua pois, mut täydellisen jätskin jälkeen ei pitäis olla tarvetta huuhtoa suuta ;)
Mut jos on yhtään niin pöljä makuaisti, ku mulla, tää kelpaa varmasti!
Jätskimassa 1 pohjana, kondensoidun maidon tilalla keitetty kondensoitu maito.
Karamellipekoni
1pkt pekonia
fariinisokeria
Vuoraa pelti foliolla ja levittele pekonisiipaleet siihen niin ettei ne koske toisiinsa.
Ripottele jokaisen siipaleen päälle n.1tl fariinisokeria
Paista 200 asteisessa uunissa 6-10 minuuttia ylätasolla.
Tarkkaile pekoneita, sokeri lähtee palamaan aika helposti ja palaa nopeasti.
Nosta jäähtymään vaikka ritilälle.
Itse nakkasin talouspaperille ja pekonithan tarttu siihen paperiin :D Oli kiva irrotella. Ei oikeesti ollu.
Kun pekoni on jäähtynyt, leikkele veitsellä aika pieneksi.
Pyöräytä jätskimassan sekaan ja nosta pakastumaan.
Nautiskele. ;)
Peeäs. Idea ei ole oma, inspiraation antoi, ratatatatatatatatata, Pinterest! Ylläriiiii! :)
Tää tosiaan jakaa mielipiteet.
Mun mielipide, törkeen hyvää! Siis nam! Melkein tajunnanräjäyttävää.
Ainut miinus, johon en vielä ole keksinyt ratkaisua, pekonista jää suuhun rasvainen fiilis. Syöntihetkellä sitä ei huomaa mutta kun lopettaa ni aavistuksen ällöä. Maidolla sen saa huuhtastua pois, mut täydellisen jätskin jälkeen ei pitäis olla tarvetta huuhtoa suuta ;)
Mut jos on yhtään niin pöljä makuaisti, ku mulla, tää kelpaa varmasti!
Jätskimassa 1 pohjana, kondensoidun maidon tilalla keitetty kondensoitu maito.
Karamellipekoni
1pkt pekonia
fariinisokeria
Vuoraa pelti foliolla ja levittele pekonisiipaleet siihen niin ettei ne koske toisiinsa.
Ripottele jokaisen siipaleen päälle n.1tl fariinisokeria
Paista 200 asteisessa uunissa 6-10 minuuttia ylätasolla.
Tarkkaile pekoneita, sokeri lähtee palamaan aika helposti ja palaa nopeasti.
Nosta jäähtymään vaikka ritilälle.
Itse nakkasin talouspaperille ja pekonithan tarttu siihen paperiin :D Oli kiva irrotella. Ei oikeesti ollu.
Kun pekoni on jäähtynyt, leikkele veitsellä aika pieneksi.
Pyöräytä jätskimassan sekaan ja nosta pakastumaan.
Nautiskele. ;)
Peeäs. Idea ei ole oma, inspiraation antoi, ratatatatatatatatata, Pinterest! Ylläriiiii! :)
keskiviikko 13. elokuuta 2014
Ristiäiset #4
Ne on ohi! Reilusti ohi! Phuuh!
Neljännet ja viimeiset ristiäiset tässä perheessä siis.
Kyllä näitä järkättiinkin, antaumuksella ja rakkaudella. Uniin asti pääsi stressi ja ahdistus :D
Kolmen pojan jälkeen on kovin mielenkiintoista seurata omaa suhtautumista kaikkeen mikä liittyy tyttöihin. Rakkaudella ja antaumuksella olen poikienkin ristiäiset järkännyt, mutta nyt kun sain järjestää vaaleanpunaiset ristiäiset, homma lähti ehkä aavistuksen käsistä.
Pappi sanoi, ettei ole koskaan ollut yhtä kauniissa ristiäisissä, taisi huijata, mutta kyllähän se imarteli :) Tietenkin! Olin tosi tyytyväinen tohon pöytään, siis niin tyytyväinen, että en olisi halunnut purkaa sitä ollenkaan! Noh, pöytä on purettu ja koristeet pakattu laatikkoon. Onneksi on kuvia joista ihastella maailman tyttömäisintä pöytää!
Kaikenkaikkiaan juhlat oli ihanat. Lähinnä siksi, koska meidän ympärillä oli ihania ihmisiä.
Nuppu sai kaksi maailman ihaninta kummitätiä, pappi pääsi kuin pääsikin vaikeuksista huolimatta paikalle ja ruokaa oli riittävästi. :)
Kaikki alkoi kutsusta
Ja sitten asusteisiin ;)
Tuttina toimi ihan tavallinen tutti, johon liimasin timangeja, muutaman vaan, että pysyy söpönä. Idean tähän löysin jostain netistä kun selasin ja selasin inspistä etsien. :)
Kastetilaisuuden jälkeen neiti sai ylleen vaaleanpunaisen pitsimekon, valkoisen pannan ja nämä tossut. Näin etsyssä tämmöset, mutta hintaa oli noin 40euroa. Siis tossuilla joita käytettäisi vain kerran! Tilasin ebaysta 2eurolla (tai alle) pitsitossut ja kaupasta hain vähän lisää timangeja. Ja liimailin, pari iltaa, timangeja tossujen pohjiin. Olisin halunnut ihan täyteen nuo, mutta aika ja kiinnostus loppui kesken. Noiden liimaaminen yksitellen ei olekaan niin kivaa kuin ajattelin! :D
Ja itse mekko. Anopin käsialaa, mä vaan kerroin mitä haluan ja tadaa! Ihana röyhelöunelma!
Tässä sitten kuva itse pöydästä. Huomatkaa että on kaksi kuvaa päällekäin, mun muokkaustaidot on rajalliset ja ne rajoittu nyt tähän hommaan!
Menyy oli siis:
Savulohi tuulihatut
Mini karjalanpiirakat ja munavoi
Tonnikalapiiraset
Yrttiset juustokiekurat
Itsetehdyt vaahtokarkit, makuina kirsikka ja ananas
Herrasväen pikkuleivät, sisällä aprikoosi ja omppumarmeladia
Mini cupcaket, kirsikka ja vanilja, joissa vanilja ja mansikkavaahtiskuorrute
Erilaisia nameja ja sydänvaahtiksia
Kakku, jossa sisällä mascarponekermaa ja tuoreita mansikoita
Kaupan keksejä
Ideana oli, että kaikki tarjolla oleva on sormin syötävää, paitsi tietenkin kakku.
Lisäksi olin vakaasti päättänyt, että teen vain pienet annokset kaikkea, ettei jää kovin yli, noh, toisin kävi, taas! :) Mutta ruokaa oli riittävästi, se on tärkeintä.
Neljännet ja viimeiset ristiäiset tässä perheessä siis.
Kyllä näitä järkättiinkin, antaumuksella ja rakkaudella. Uniin asti pääsi stressi ja ahdistus :D
Kolmen pojan jälkeen on kovin mielenkiintoista seurata omaa suhtautumista kaikkeen mikä liittyy tyttöihin. Rakkaudella ja antaumuksella olen poikienkin ristiäiset järkännyt, mutta nyt kun sain järjestää vaaleanpunaiset ristiäiset, homma lähti ehkä aavistuksen käsistä.
Pappi sanoi, ettei ole koskaan ollut yhtä kauniissa ristiäisissä, taisi huijata, mutta kyllähän se imarteli :) Tietenkin! Olin tosi tyytyväinen tohon pöytään, siis niin tyytyväinen, että en olisi halunnut purkaa sitä ollenkaan! Noh, pöytä on purettu ja koristeet pakattu laatikkoon. Onneksi on kuvia joista ihastella maailman tyttömäisintä pöytää!
Kaikenkaikkiaan juhlat oli ihanat. Lähinnä siksi, koska meidän ympärillä oli ihania ihmisiä.
Nuppu sai kaksi maailman ihaninta kummitätiä, pappi pääsi kuin pääsikin vaikeuksista huolimatta paikalle ja ruokaa oli riittävästi. :)
Kaikki alkoi kutsusta
Ja sitten asusteisiin ;)
Tuttina toimi ihan tavallinen tutti, johon liimasin timangeja, muutaman vaan, että pysyy söpönä. Idean tähän löysin jostain netistä kun selasin ja selasin inspistä etsien. :)
Kastetilaisuuden jälkeen neiti sai ylleen vaaleanpunaisen pitsimekon, valkoisen pannan ja nämä tossut. Näin etsyssä tämmöset, mutta hintaa oli noin 40euroa. Siis tossuilla joita käytettäisi vain kerran! Tilasin ebaysta 2eurolla (tai alle) pitsitossut ja kaupasta hain vähän lisää timangeja. Ja liimailin, pari iltaa, timangeja tossujen pohjiin. Olisin halunnut ihan täyteen nuo, mutta aika ja kiinnostus loppui kesken. Noiden liimaaminen yksitellen ei olekaan niin kivaa kuin ajattelin! :D
Ja itse mekko. Anopin käsialaa, mä vaan kerroin mitä haluan ja tadaa! Ihana röyhelöunelma!
Tässä sitten kuva itse pöydästä. Huomatkaa että on kaksi kuvaa päällekäin, mun muokkaustaidot on rajalliset ja ne rajoittu nyt tähän hommaan!
Menyy oli siis:
Savulohi tuulihatut
Mini karjalanpiirakat ja munavoi
Tonnikalapiiraset
Yrttiset juustokiekurat
Itsetehdyt vaahtokarkit, makuina kirsikka ja ananas
Herrasväen pikkuleivät, sisällä aprikoosi ja omppumarmeladia
Mini cupcaket, kirsikka ja vanilja, joissa vanilja ja mansikkavaahtiskuorrute
Erilaisia nameja ja sydänvaahtiksia
Kakku, jossa sisällä mascarponekermaa ja tuoreita mansikoita
Kaupan keksejä
Ideana oli, että kaikki tarjolla oleva on sormin syötävää, paitsi tietenkin kakku.
Lisäksi olin vakaasti päättänyt, että teen vain pienet annokset kaikkea, ettei jää kovin yli, noh, toisin kävi, taas! :) Mutta ruokaa oli riittävästi, se on tärkeintä.