keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Sitruunaiset juustokakkuset

Pari viikkoa takaperin meillä oli mammojen pikkujoulut nyyttärimeiningillä ja sinne jokainen toi jotain herkkua tarjolle.
Tarjottavaa olikin runsaasti, ei varmasti kenellekään jäänyt nälkä.
Pöytä oli täynnä naposteltavia, toinen täynnä salaattia, keksejä, patonkeja, juustoja ja muita täytteitä salaatin sekaan.
Ja sitten oli jälkkäriä.
Ja juotavaa.
Ja hyvää seuraa.

Alunperin suunnittelin tekeväni ison juustokakun, mutta eihän moista olisi kukaan edes jaksanut katsoa syötyään mahan täyteen muita juttuja. Vaihdoin ideaa ja tuumasin, että pienet muutaman haukun juustokakkuset voisi mennä paremmin kaupaksi.
Ja niinhän ne menikin. :)



Ohjeesta tulee 24 normaalikokoista juustokakkusta, minejä varmasti tuplat.


24 Kaurakeksiä
300g tuorejuustoa (philadelphia)
4dl kermaa
1 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu puristettuna
5 liivatelehteä
Tomusokeria maun mukaan, laitoin myös vaniljasokeria
Vadelmamehua
valkosuklaata koristeluun

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.
 
Laita muffinssipaperit muffinssipellin koloihin ja jokaiseen paperiin yksi (1) kaurakeksi kokonaisena. Keksi pehmenee kivasti, helppo syödä lusikallakin.

Vatkaa kerma kuohkeaksi, lisää juusto ja sokeri. Sekoita ja tarkista maku.
Sekoita sitruunankuori sekaan.
Kuumenna sitruunamehu kuumaksi ja lisää siihen liivatelehdet.
Lisää ohuena nauhana kokoajan sekoittaen massan sekaan.

Annostele jokaiseen paperiin saman verran juustomassaa.

Sulata vadelmat ja siivilöi siemenet.
Liruttele mehua jokaisen juustokakkusen päälle ja sekoita koktailtikulla kuviota sekaisin.
Nosta kylmään jähmettymään ainakin muutamaksi tunniksi, suosittelen ainakin 4h.

Raasta valkosuklaata kakkusten päälle ja nosta tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti