tiistai 9. joulukuuta 2014

Pannukakut

Itseasiassa pannukakut muffarimuodossa.

Kuka ei tykkää pannareista? Siis kaikkihan tykkää! Tai ainakin meidän perhe tykkää.
Tosi tosi tosi paljon. 

Näitä syötiin isänpäivänä brunssilla. Yleensä teen lättyinä, mutta nyt halusin jotain vähän erilaista ja tein minimuffaripellillä nämä. Nam!


Maailman parhaiden pancakejen ohje

3 kananmunaa
3 rkl fariinisokeria 
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa

2,5 dl maitoa
1prk (á200g/2dl) kermaviiliä/jogua tai piimää
1/2 dl öljyä 


Vatkaa munat ja sokerit kuohkeahkoksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Sekoita munasokerivaahtoon vuorotellen kuivia ja märkiä aineksia.

Paista keskilämmöllä ILMAN ÖLJYÄ TAI MUUTA RASVAA molemmin puolin nätin ruskeiksi.

Jos käytät rasvaa, pinnasta tulee laikukas, ei nätin tasainen.


Ohjeesta poiketen annostelin taikinan minimuffinipeltiin.
MUISTA RASVATA KOLOT! Lähtee helpommin irti. Mä en rasvannut ja sainkin irrotella coctailtikulla jokaisen yksitellen irti :D

Paista 175 asteessa kunnes pinta on saanut vähän väriä ja ovat kypsiä, noin 20 minuuttia.

Ennen paistamista voit tökkiä pakastimesta (tai tuoreita jos löydät) marjoja.
Vadelmat näyttää kivasti aivoilta! :) Ehkä halloweeniksi ensi vuonna?


Täältä voit käydä vilkaisemassa miltä näyttää lätyt paistinpannulla paistettuna, herkullisilta!
KlikKlik 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti