Noh, mies tulee kotiin ja ihmettelen mitä se puhisee. Menen keittiöön ja siellä on KAKSI ÄMPÄRIÄ! Molemmat täynnä, toisessa appelsiinia ja toisessa omenaa :D Jep jep. Kysyin, että miksiköhän näin, kun ne oli tarkoitus siihen yhteen ämpäriin ottaa, mutta mies oli niin sitä mieltä, että haluan molempia omansa. Nyt meillä on sitten vajaat ämpärilliset appelsiineja ja omppuja jotka pitäisi käyttää pian pois, ettei pilalle mene.
Siitä se sitten lähti. Jotain omenaista on tehtävä. Mutta koska mä en niistä tavallisista omppujutuista tykkää, niinku esim piirakasta, koska omenan rakenne paistettuna on jotain ihan kaameeta. Muistin, että tein niitä ihania omppuhunaja muffareita sillon pari vuotta sitten anoppilaan, mitäs jos jalostaisin siitä reseptistä pellillisen ihania omppuruutuja.
Näin tein!
Pääsin samalla kokeilemaan muutamaa uutta juttua, mikä on aina kivaa!
Ja lopputulos on ihan mahtava! Kakku on pehmeää, siis tosi pehmeää ja mehevää. Kuorrute on juuri sopivan makeaa ja maistuu kinuskiselle myöskin. Ja vaikka olikin yönyli kylmässä, kakku on yhä pehmeää ja mehevää! Yleensähän leivonnaiset tuppaa vähän kiinteytymään kylmässä, ei nämä ruudut! Ah! Ja mikä parasta, raastettu omena paistui pehmeäksi eikä sitä tunne! Sen vain maistaa! Jes!
Ohje
4 kananmunaa
1dl kookossokeria (tai 1dl fariinisokeria)
2dl fariinisokeria
5dl vehnäjauhoja
2dl öljyä
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl kanelia
5dl omppuraastetta
Laita kananmunat kulhoon ja vatkain päälle.
Samalla kun vatkain vatkaa, lisää 1dl kookossokeria hitaasti sekaan (tai fariinisokeri).
Kun sokeri on sekoittunut, nosta nopeutta ja lisää hitaasti fariinisokerit. Nosta nopeus täysille ja vatkaa kunnes munasokerimössö on kuohkeaa vaahtoa.
Tällä välin yhdistä loput kuivat aineet, eli jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda sekä kaneli. Pyöräytä sekaisin.
Kun munasokerivaahto on valmis, lisää siihen koko ajan vatkaten öljyä ja jauhoja vuorotellen.
Sekoita omppuraaste lastalla käännellen sekaan.
Kaada mössö leivinpaperilla vuorattuun korkeaan leivinpeltiin (itselläni on siis 1cm ja 2,5cm reunalla pellit).
Tasoita taikina.
Paista 170 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes tikulla tökätessä ei jää taikinaa.
Kuorrute
110g voita pehmeänä
200g tuorejuustoa
1.5dl tomusokeria
1-1.5dl fariinitomusokeria
Aloita fariinitomusokerin tekemisellä:
Laita fariinisokeri kulhoon ja anna kuivua huoneenlämmössä kunnes on kovahkoa, mutta yhä irtoilevaa. TAI nopeampi vaihtoehto: Lämmitä sokeria mikrossa lyhyitä pätkiä kerrallaan ja sekoittele välillä. Kun sokeri alkaa kovettua, se on sopivaa. Murskaa sitten morttelilla ihan jauheeksi. (tiedän, että jonkinlaista ruskeaa tomusokeria on saatavilla, mutta siinä ei ole tarpeeksi kinuskinen maku).
Vatkaa voi kuohkeaksi, lisää valkoinen tomusokeri ja vatkaa 1-2 minuuttia.
Lisää tuorejuusto ja 1dl fariinitomusokeria ja vatkaa toiset 1-2 minuuttia.
Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa fariinitomusokeria loput 0.5dl.
Levittele hyvin jäähtyneen kakun päälle ja nosta hetkeksi kylmään (toki tätä voi syödä heti tuoreeltaan ,itse tykkään kuorrutteesta vähän enemmän kiinteänä)
Nam, kuulostaapas nämä omppuruudut herkullisilta! Täytyypä joskus testata.
VastaaPoistaSuosittelen! Näissä vaan se vika, että häviävät aika nopsaan :D
PoistaOih, ihanan kuulloisia ja tosi mehevän näköisiä :) Ovat ilmeisesti vähän porkkanakakun henkisiä, nekään eivät kovetu jääkaapissa, vaan pysyy ihanan pehmeänä ja kosteana. Nami!
VastaaPoistaKyllä vain! Porkkanakakustahan mä olen tän ohjeen muunnellut joskus muutama vuosi sitten muffareita varten ja nyt vielä vähän muunnellut tätä kakkua varten. Varsin toimiva. :) Mä sanoisin, et nää on vielä porkkanakakustakin aavistuksen muhevampia ja pehmeämpiä, ei paljoa, mut ihan vähän. Mikä on aika uskomatonta, koska porkkanakakkukin on ihan täydellistä jo! :)
PoistaAivan mahtava idea! Oli pakko testata reseptiäsi ja kakkusista tuli todella hyviä! Kiitos paljon :)!
VastaaPoistaTosi kiva jos maistui! :)
Poista