Alkuperäinen resepti on mistälie leivontakirjasta, löydöstä
on niin kauan, etten edes enää muista mistä. Mutta haittaako se, kun resepti toimii ja maistuu superihanalta? :D Mä olen
tällä ohjeella tehnyt koko aikuisikäni piirakkapohjat, eli hetken. En voi
sanoa, olenko muuttanut alkuperäisestä reseptistä jotain, mutta oma ohjeeni on
seuraavanlainen.
The
original recipe is from a god-knows-where, it's been so long I can't even remember
where it's from. But who gives a fudge, it works and tastes super yummy! :)
OHJE
3 kananmunaa
2dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
0,5rkl leivinjauhetta
0,5rkl vaniljasokeria
150g sulatettua margariinia/voita
1,5dl maitoa
2dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
0,5rkl leivinjauhetta
0,5rkl vaniljasokeria
150g sulatettua margariinia/voita
1,5dl maitoa
300g marjoja/hedelmiä
KUORRUTE
50g sulatettua margariinia/voita
1dl kaurahiutaleita (muutkin toimii vallan hyvin!)
0,5dl sokeria
0,5dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita (muutkin toimii vallan hyvin!)
0,5dl sokeria
0,5dl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita vaahtoon.
Lisää rasva ja maito, sekoita hyvin.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita vaahtoon.
Lisää rasva ja maito, sekoita hyvin.
Kaada taikina vuokaan. Itse käytän lasagnevuokaa.
Ripottele päälle marjat/hedelmät.
Ripottele päälle marjat/hedelmät.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja ripottele päällimmäiseksi.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
RECIPE
3 eggs
2dl sugar
4,5dl all purpose flour
½tbs baking powder
½tbs vanilla sugar
150g melted butter
1,5dl milk
2dl sugar
4,5dl all purpose flour
½tbs baking powder
½tbs vanilla sugar
150g melted butter
1,5dl milk
300g
berries/fruit
CRUNCHY
50g melted
butter
1dl oats
½dl sugar
½dl all purpose flour
1dl oats
½dl sugar
½dl all purpose flour
Beat the
eggs and sugar until light and fluffy.
Mix the dry ingredients together and add to the foam.
Add the butter and milk, stir well.
Mix the dry ingredients together and add to the foam.
Add the butter and milk, stir well.
Pour the
mixture into a pan, I used a lasagna pan.
Sprinkle the berries/fruits on top
Sprinkle the berries/fruits on top
Mix together the Crunchy ingredients and sprinkle on top.
Bake in 200
degrees for about 20 minutes.
Mustikka-vadelma piirakka
Blueberry&raspberry pie
Blueberry&raspberry pie
Caramel versiota varten tarvitset:
4rkl keitettyä kondensoitua maitoa
Sekoita kinuski omenoiden sekaan ennen niiden ripottelua
piirakan päälle.
Kuorrutteen sokeri kannattaa vaihtaa ruskeaan
extracaramellimaisen maun saamiseksi. :)
For the
caramel version you'll need:
4tbs boiled
condensed milk
Stir the caramel
with the apple before sprinkling them on top of the pie.
You might
want to replace the sugar for the Crunchy, with brown sugar, for getting that
extra caramelly flavour :)
Caramel Omppu piirakka
Caramel&Apple pie
Caramel&Apple pie
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti