maanantai 10. syyskuuta 2012

Piirakkaa



Alkuperäinen resepti on mistälie leivontakirjasta, löydöstä on niin kauan, etten edes enää muista mistä. Mutta haittaako se, kun resepti toimii ja maistuu superihanalta? :D Mä olen tällä ohjeella tehnyt koko aikuisikäni piirakkapohjat, eli hetken. En voi sanoa, olenko muuttanut alkuperäisestä reseptistä jotain, mutta oma ohjeeni on seuraavanlainen.

The original recipe is from a god-knows-where, it's been so long I can't even remember where it's from. But who gives a fudge, it works and tastes super yummy! :)

OHJE
3 kananmunaa
2dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
0,5rkl leivinjauhetta
0,5rkl vaniljasokeria
150g sulatettua margariinia/voita
1,5dl maitoa

300g marjoja/hedelmiä

KUORRUTE

50g sulatettua margariinia/voita
1dl kaurahiutaleita (muutkin toimii vallan hyvin!)
0,5dl  sokeria
0,5dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita vaahtoon.
Lisää rasva ja maito, sekoita hyvin.

Kaada taikina vuokaan. Itse käytän lasagnevuokaa.
Ripottele päälle marjat/hedelmät.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja ripottele päällimmäiseksi.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

 RECIPE

3 eggs
2dl sugar
4,5dl all purpose flour
½tbs baking powder
½tbs vanilla sugar
150g melted butter
1,5dl milk
300g berries/fruit

CRUNCHY

50g melted butter
1dl oats
½dl sugar
½dl all purpose flour

Beat the eggs and sugar until light and fluffy.
Mix the dry ingredients together and add to the foam.
Add the butter and milk, stir well.

Pour the mixture into a pan, I used a lasagna pan.
Sprinkle the berries/fruits on top

Mix together the Crunchy ingredients and sprinkle on top.
Bake in 200 degrees for about 20 minutes.

Mustikka-vadelma piirakka
Blueberry&raspberry pie



Caramel versiota varten tarvitset:
4rkl keitettyä kondensoitua maitoa
Sekoita kinuski omenoiden sekaan ennen niiden ripottelua piirakan päälle.
Kuorrutteen sokeri kannattaa vaihtaa ruskeaan extracaramellimaisen maun saamiseksi. :)

For the caramel version you'll need:
4tbs boiled condensed milk
Stir the caramel with the apple before sprinkling them on top of the pie.
You might want to replace the sugar for the Crunchy, with brown sugar, for getting that extra caramelly flavour :)

Caramel Omppu piirakka
Caramel&Apple pie



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti