torstai 26. toukokuuta 2016
Herkulliset valkosuklaa palat
Taas on aika kiittää opettajia sekä kerhon ja päiväkodin tätejä kuluneesta vuodesta. Kesäloma häämöttää nurkan takana ja yksi lapsista aloitti kesälomansa eilen. Kiitokseksi kivasta kerhovuodesta vietiin näitä, herkullisia valkosuklaa paloja. :)
Tarviset
Valkosuklaata 300g
Pistaasipähkinöitä
Pakastekuivattua mansikkaa
Aloita sulattamalla suklaa tai temperoimalla se. Itse koen valkosuklaan temperoinnin hankalaksi, mutta onnistuin siinä jotenkuten.
Levitä sula suklaa leivinpaperille tasaiseksi levyksi ja ripottele päälle murskattuja pistaaseja sekä mansikan palasia. Painele vähän kiinni.
Voit myös sekoittaa suklaan sekaan täytteitä ja levittää suklaan levyksi ja koristella pähkinöillä ja mansikoilla.
Molemmat toimii :)
Nosta levy jääkaappiin ja murra paloiksi kun suklaa on jähmettynyt.
Säilytä jääkaapissa.
Ps. Postaus on tehty puhelimella.
perjantai 22. huhtikuuta 2016
Riisimuroherkku
Huomenna on taas koululla myyjäiset ja muuta ohjelmaa. Tuttuun tapaan kakkosluokkalaisen luokalla on pöytä siellä ja tällä kertaa herkkujen lisäksi siellä on arpoja myynnissä. Ja tuttuun tapaan mä kannan korteni kekoon leipomalla jotain. ;)
Tällä kertaa näitä superhelppoja herkkuja joita olen tehnyt aiemminkin. Tällä kertaa vähän tuunaten ja nää on niin hyviä! Ähkyksi asti popsin rumia reunapaloja (joita ei olisi tullut jos olisin ollut reipas ja painellut muromassan nätisti pellille, mutta hei!)
Nää on ihan loistavaa evästä vaikkapa vappupiknikille, lasten synttäreille tai vaikka juhannukseen! Ja pikkujouluihin! Nää sopii kaikkiin tilanteisiin. Helppo ja nopea tehdä, säilyy huoneenlämmössä pari päivää, eli voi hyvin tehdä edellisenä päivänä ja säilyttää kannellisessa rasiassa. Nämä kannattaa pakata yksittäin, koska ne liimaantuu toisiinsa. Muffinssipaperit on loistavia tähän hommaan! :)
Eikun vaan "leipomaan" ja ihanaa viikonloppua!
Ohje
4rkl voita
1prk Marshmallow fluffia
300g vaahtokarkkeja
22dl riisimuroja
Puolikas pussi minivaahtiksia
Rösseleitä ja nomppiksia
Laita voi kattilaan ja sulattele hetki keskilämmöllä.
Lisää 300g vaahtiksia ja fluff. Sekoittele koko ajan.
Mittaa riisimurot isoon kulhoon ja sekoita sekaan minivaahtikset.
Kun vaahtokarkit on melkein sulaneet, kaada massa riisimurojen päälle.
Kun et sulata ihan täysin vaahtiksia, niistä jää "paloja" jotka on ihania meheviä venyviä yllätyksiä massan seassa!
Sitten siihen hauskimpaan, eli sekoittamiseen! Itselleni helpoin on hoitaa homma lusikalla ja kädellä. Varo kuumahkoa vaahtokarkkimassaa!
Laita leivinpaperi pellille ja kaada sekoiteltu massa siihen. Ei haittaa vaikka ei olisi täysin sekaisin, saat ne muutamat irtomurot helposti sekoiteltua sekaan samalla kun painelet massaa tasaiseksi.
Jos massa tarttuu kovin käteen tai lusikkaan, laita siihen voita tai öljyä (itse sulatin vähän ylimääräistä samalla kun sulattelin alussa ja kaadoin kulhoon.)
Painele tasaiseksi levyksi, ripottele päälle rösseleitä ja nomppiksia.
Anna jähmettyä muutama tunti.
Leikkaa paloiksi ja herkuttele!
Älä tee niinkuin minä kuvia varten, ne oikeesti tarttuu toisiinsa!
lauantai 16. huhtikuuta 2016
Maailman paras kahvikakku
Kevät tuli! Aurinko paistaa ja ilmat lämpenee pikku hiljaa, lapsilla vähenee ulkovaatetus ja ulkona jaksaa olla nököttämässä, kun ei jäädy jääpuikoksi! Kesä tekee tuloaan, en malta odottaa! :)
Meillä on leivottu viime aikoina todella vähän. Mulla ei ole ollut minkäänlaista inspiraatiota leivontaan eikä mihinkään makeaan. Meillä onkin syöty hyvää ruokaa ja miehen kanssa ollaan sitä yhdessä tehty. :)
Tein joku hetki sitten piiiiiitkästä aikaa voileipäkakun! Minä! Siitä tuli hyvänmakuinen ja omalla tavallaan oikein söpö. Kuvia löytyy instagramistani, nimimerkin lalluskainen takaa. Sinne päivittelenkin meidän syömisiä, niin suolaisia kuin makeitakin (jostain syystä auringon ilmestyessä alkaa tehdä mieli jäätelöä!). Siellä kannattaa käydä kurkkimassa jos kiinnostaa mitä täällä oikein tapahtuukaan. :)
Mutta nyt aiheeseen, eli maailman parhaimpaan kahvikakkuun! Vahingon kautta täydellisyyteen. Rakenne on pehmeä ja kuohkea, kakku melkeinpä sulaa suuhun. Se säilytetään pussissa huoneenlämmössä ja paranee vaan kun saa muhia yön tai kaksi. Kunhan et säilytä auringon paisteessa, vaikka itse siinä paistetteletkin ;)
Resepti on vaniljakakulle, koska miellän sen tämän perusversioksi ja siitä lähdin liikkeelle.
Tätä kyseistä limekakkua varten jätin vain vaniljan pois ja käytin limen kuoriraastetta kahdesta limestä.
Ohje
125g pehmeää voita
1dl öljyä
2dl sokeria
230g jauhoja
0,5tl leivinjauhetta
reilusti vaniljaa
1dl maitoa
3 kananmunaa
Vatkaa voi ja öljy kuohkeaksi valkeaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri ja vatkaa noin kaksi minuuttia kovalla vauhdilla.
Yhdistä jauhot keskenään.
Lisää taikinaan jauhoja ja maitoa vuorotellen, jauhot kolmessa erässä ja maito kahdessa, aloittaen jauhoista ja lopettaen jauhoihin.
Vatkaa täydellä tai melkein täydellä teholla 2 minuuttia.
Hiljennä vauhtia hitaalle ja lisää munat yksi kerrallaan.
Kun munat on lisätty ja kutakuinkin sekaisin, nosta vauhti täysille ja vatkaa noin minuutti kunnes taikina on kuohkeaa ja tasaista.
Laita leivinpaperi vuoan pohjalle ja voitele reunat.
Paista 160-170 asteessa 45-60 minuuttia.
45 min kohdalla katso miltä kakku näyttää. Jos kypsältä ,varmista kypsyys tikulla.
Limekakkuun laitoin väliin limekurdia ja päälle tein limemehusta ja tomusokerista raidat.
Nam!
Meillä on leivottu viime aikoina todella vähän. Mulla ei ole ollut minkäänlaista inspiraatiota leivontaan eikä mihinkään makeaan. Meillä onkin syöty hyvää ruokaa ja miehen kanssa ollaan sitä yhdessä tehty. :)
Tein joku hetki sitten piiiiiitkästä aikaa voileipäkakun! Minä! Siitä tuli hyvänmakuinen ja omalla tavallaan oikein söpö. Kuvia löytyy instagramistani, nimimerkin lalluskainen takaa. Sinne päivittelenkin meidän syömisiä, niin suolaisia kuin makeitakin (jostain syystä auringon ilmestyessä alkaa tehdä mieli jäätelöä!). Siellä kannattaa käydä kurkkimassa jos kiinnostaa mitä täällä oikein tapahtuukaan. :)
Mutta nyt aiheeseen, eli maailman parhaimpaan kahvikakkuun! Vahingon kautta täydellisyyteen. Rakenne on pehmeä ja kuohkea, kakku melkeinpä sulaa suuhun. Se säilytetään pussissa huoneenlämmössä ja paranee vaan kun saa muhia yön tai kaksi. Kunhan et säilytä auringon paisteessa, vaikka itse siinä paistetteletkin ;)
Resepti on vaniljakakulle, koska miellän sen tämän perusversioksi ja siitä lähdin liikkeelle.
Tätä kyseistä limekakkua varten jätin vain vaniljan pois ja käytin limen kuoriraastetta kahdesta limestä.
Ohje
125g pehmeää voita
1dl öljyä
2dl sokeria
230g jauhoja
0,5tl leivinjauhetta
reilusti vaniljaa
1dl maitoa
3 kananmunaa
Vatkaa voi ja öljy kuohkeaksi valkeaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri ja vatkaa noin kaksi minuuttia kovalla vauhdilla.
Yhdistä jauhot keskenään.
Lisää taikinaan jauhoja ja maitoa vuorotellen, jauhot kolmessa erässä ja maito kahdessa, aloittaen jauhoista ja lopettaen jauhoihin.
Vatkaa täydellä tai melkein täydellä teholla 2 minuuttia.
Hiljennä vauhtia hitaalle ja lisää munat yksi kerrallaan.
Kun munat on lisätty ja kutakuinkin sekaisin, nosta vauhti täysille ja vatkaa noin minuutti kunnes taikina on kuohkeaa ja tasaista.
Laita leivinpaperi vuoan pohjalle ja voitele reunat.
Paista 160-170 asteessa 45-60 minuuttia.
45 min kohdalla katso miltä kakku näyttää. Jos kypsältä ,varmista kypsyys tikulla.
Limekakkuun laitoin väliin limekurdia ja päälle tein limemehusta ja tomusokerista raidat.
Nam!
perjantai 12. helmikuuta 2016
Pretzel herkkuja Ystävänpäivään
Amorin nuolet |
Suklaa pretzelit |
Vaikka meillä ei niin Ystävänpäivästä välitetä, tai siis me ei sitä juhlita, niin lapsille on kiva tehdä jotain söpöä herkkupäiväksi. Vaikka mun isot onkin poikia, ne tykittää Ystävänpäivää ihan täysillä, tänä vuonna toi tykitys tarttui ihan vähän muhunkin. :)
Nämä herkut valmistuu helposti ja nopeasti, vaikkapa lapsen toimesta.
Amorin nuolet
Pretzeltikkuja
Marmeladisydämiä
Leikkaa sydämestä häntä ja tökkää veitsellä vähän aloitusta, jotta tikku menee helpommin sisälle. Tökkää toiseen päähän kokonainen sydän nuolen pääksi.
Söpöt suklaa pretzelit
Pretzeltikkuja
Valkosuklaata
Rösseleitä ja Nomppiksia
Sulata valkosuklaa lautasella. Itse jaoin mömmön puoliksi ja toiseen puolikkaaseen sekoitin vähän mansikkatomusokeria makua antamaan (toimii muuten tosi nam!) ja vähän pinkkiä väriainetta sekaan.
Kierittele tikkuja suklaassa, muista kuitenkin jättää sormille pitelyvara.
Ripottele päälle rösseleitä tai nomppiksia ja laita leivinpaperille.
Jäähdytä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Säilytys myöskin jääkaapissa.
Helppoa ja niin hyvää! :)
keskiviikko 10. helmikuuta 2016
Karkkikakku
Herra kakkonen täytti Tammikuun lopussa 7 ja toivoi kaverisynttäreilleen karkkikakkua. Täytekakut ei tee niin hyvin kauppaansa, että jaksaisin nähdä vaivaa leipoa moista lapsille.
Jätskibuffet toimii paremmin.
Ja tää karkkikakku! :)
Kun kaikki on kasassa, siitä vaan teippailemaan herkkuja paikoilleen. Limittäin ja päällekkäin, jotta kakku tursuaa makeisia. Tässä kakussa on sankarin lempiherkkuja :)
Ps. Osat kannattaa kiinnittää teipillä ettei ne liukastele!
Ihana katseenvangitsija!
Jätskibuffet toimii paremmin.
Ja tää karkkikakku! :)
Tekeminen on helppoa ja nopeaa.
Halvempi kuin sokerimassakakku.
Vähemmän vaivaa.
Kelpaa lapsille.
Sopii mulle!
Näitä tullaan näkemään meillä jatkossakin! :)
Tarvitset:
"Kakkupohjia", mikä vaan kiinteä sopii. Metalliset pipariboxit toimii varsin hyvin, muoviset karkkilaatikot ja pakastusrasiat varmasti myöskin. Lasi ja posliiniastiat. Mitä vaan kaapeistasi löytyy, mielikuvitus on rajana!
Karkkia, paljon! Haluat että kakku on runsas.
Kaksipuoleista teippiä
Lahjanarua, patukat ei välttämättä halua pysyä paikoillaan ilman lisätukea.
Mulla on tässä siis iso lautanen, neliö metallirasia, pyöreä metallirasia ja posliinikulho.
Ps. Osat kannattaa kiinnittää teipillä ettei ne liukastele!
Ihana katseenvangitsija!