Sen mehevää pohjaa ja makeaa kuorrutetta! Ja aina välillä pähkinöitä. Siis niin ihanaa!
Siinä vaan on yksi miinus, sen tekemiseen menee tosi paljon aikaa.
Siis ainakin jos vertaa kääretorttuun!
Tuumasta toimeen ja lopputuloksena ihanaakin ihanempi porkkana kääris.
Ideana mulla oli, että rakenne olisi kakkumaisempi kuin tavallisessa kääretorttupohjassa, mutta että pohja kääriytyy helposti.
Niinpä käytin ihan perus käärispohjaohjetta ja pienillä muokkauksilla rakenteesta tuli just hyvä!
Näin sen teet!
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
0,5-1tl kanelia
pari lorausta öljyä, max 2rkl yhteensä
2 pientä porkkanaa, olisko se noin 2dl raastetta sit
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sitten öljy.
Yhdistä jauhot ja sekoittele sekaan.
Lisää porkkanaraaste ja kääntele varovasti sekaisin.
Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia.
Anna jäähtyä 1-2 minuuttia ja kumoa sokerilla hunnutetulle leivinpaperille.
Pohjan jäähtyessä tee täyte:
100g tuorejuustoa
50g pehmeää voita
250g tomusokeria
Vatkaa voi kuohkeaksi ja lisää tuorejuusto.
Kun nämä kaksi kaverusta on hyvin sekoitettu yhteen, ala lisätä tomusokeria desi kerrallaan.
Kun kaikki tomppa on lisättu, jatka vatkaamista täydellä teholla pari minuuttia.
Tän voi myös sekoittaa käsin, mutta se vaatii raivoa! :)
Ps. Jos haluat myös kuorruttaa kääriksen, tee täyte tuplana.
Levitä pohjan päälle ja kääri pohja rullalle.
Nosta jääkaappiin ainakin tunniksi asettumaan, parempaa tämä on seuraavana päivänä.
Itse ripottelin päälle rennosti tomppaa kun tarjolle nostin.
Nam!
ps. Kananmunat testiin tarjosi Kieku :)
Onpa hyvä idea! Kääretortun tekee nopsaan ja tässä on yhdistettynä ihana porkkanakakku kääretorttuun. Kokeilen ihan taatusti ja pian! Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaporkkanakakku on kyllä parasta! namm
VastaaPoistaTää sun blogis on niiiiiiin helmi! Täältä löytyy kyllä vaikka ja mitä, nyt vaan koittelemaan samalla kun unelmoi kondiittorin ammatista!
VastaaPoistaOnpa hauska idea! Porkkanakakku on nimittäin minunkin ehdoton suosikki, mutta enpä ole koskaan hoksannut tehdä sitä kääretorttu muotoon, kiitos vinkistä!!! :)
VastaaPoista