maanantai 4. helmikuuta 2013

Pizzakiekot

Mitäpä tästä sen kummemmin selittelemään?

Ohje toimii niin isoon pellilliseen, kuin pienempiinkin ja tietenkin, kiekkoihin!
Olenkin samaisella ohjeella tehnyt minipizzoja Klik.


OHJE 

2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
4 rkl öljyä
5 dl jauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva.
Lisää öljy ja suola ja sekoita jauhot.
Nosta lämpimään kohoamaan noin 30 minuutiksi, liinan alle.

Vaivaa taikinaa ja kaulitse ohueksi.
Levitä haluamasi täytteet ja kierittele rullalle.
Leikkaa haluamasi paksuisia kiekkoja ja lado pellille.

Paista 200 asteessa 12-15 minuuttia.

Leikkaamista helpottaa, jos kierittämisen jälkeen laitat rullat pakastimeen 15 minuutiksi, taikina jähmettyy hieman. Itse en tehnyt näin ja kyllä ne jotenkuten sai nopeasti nakattua pellille pyöreinä.
 

Tein myös maidottomia, samoilla täytteillä, juuston tilalle laitoin buffalo mozzarellaa. 
Nämä oli niiiiiin namia! En ollut moista aikaisemmin maistanut, ah, rakastuin!
Näistä ei nyt kuvaa valitettavasti kerennyt ottaa, mutta näyttävät aika samoilta, juusto vähän enemmän levinnyt, niinkuin mozzarellalla on tapana tehdä ;)


 

2 kommenttia:

  1. Uuh ja aah, ihanan näkösiä, mikähä järki se täsäki o, että nälissää pittää näitä kuvia katella :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Jaa-a! Nälkäsenä tosin saa paljon aikaan ;)

      Poista