Nyt te varmaan odotatte monta postausta kaikista hämisaiheisista jutuista, eikö niin? :D Olen pahoillani, kovin montaa hämisjuttua ei ole tulossa.
Nämä ihanan somat hämisseitti kuppikakut on mun miehen lemppareita. Se oli sitä RakkauttaEnsiSilmäyksellä (tai suupalalla) näiden kanssa ja tasaseen tuo mies onkin näitä pyydellyt jo pitkän aikaa, mutten ole vaan jaksanut näitä tehdä. Mutta nyt, kun teemana on hämisukkeli, pitihän näitä vihdoin tehdä! :)
OHJE
12 normaalikokoista muffaria
50g tummaa suklaata
85g voita
3rkl maitoa
200g vehnäjauhoja
85g fariinisokeria
50g ruskeaa sokeria
½tl ruokasoodaa
1 kananmuna
1dl kermaviiliä
Laita suklaa, voi ja 1rkl maitoa kulhoon ja sulattele mikrossa varovasti.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Toisessa kulhossa vatkaa munan rakenne rikki ja sekoita kermaviili ja loppu maito siihen.
Kaada sulasuklaa jauhojen sekaan, pyöräytä pari kertaa ja lisää kermaviili.
Älä sekoita kovin rajusti, muutamalla pyöräytyksellä ja iisisti, jottei taikina sitkostu.
Annostele muffinipapereihin noin puoliväliin asti taikinaa.
Paista 190 asteessa noin 18 minuuttia.
Älä missään nimessä paista yli 20 minuuttia, muuten muffarit kuivuvat sisältä ja sitä sinä et halua, usko mua! Näiden on tarkoitus jäädä hieman kosteiksi ja super pehmeiksi.
Pinnalta nämä ovat hieman rapeita, ihania!
Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja kuorruta!
KUORRUTE
12 muffariin
150g maitosuklaata
Muutama pala valkosuklaata
Sulata maitosuklaa sellaisessa astiassa, johon voit dipata muffarit, kuorruttaminen on paljon nopeampaa näin, viimeiset joudut tosin kuorruttamaan levittelemällä, tämä määrä suklaata riittää just sopivasti, yhtään ei jää yli.
Sulata valkosuklaa joko kuuman veden alla pursotinpussissa tai jossain astiassa ja siirrä se sitten pursotin pussiin.
Pursottele kolme ympyrää sisäkkäin. Itse laitan aina keskelle pienen pisteen, siihen ympyrän ja toisen ja kolmannen.
Hammastikulla vedä sitten keskipisteestä jokaiseen ilmansuuntaan viivat, jolloin muodostuu hämähäkinseittikuvio!
Idea! Värejähän voi vaihdellakin, valkoiselle pohjalle ruskea seitti! Tai jos kätköistä löytyy jauhemaisia värejä, valkosuklaata voi värjätä. Myös candymeltsit toimii jos semmoisia jäänyt kaappiin pyörimään! :)
Parhaita nämä ovat tuoreeltaan märällä kuorrutteella, mutta hyvin maistuu rapealla suklaalla jääkaapissa käymisen jälkeenkin! ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti