sunnuntai 13. tammikuuta 2013

SitruunaKääretorttu

Olin ajatellut jotain mahtipontista aloitusta, mutta en keksikään mitään.
Siis yhtään mitään.
En, vaikka yritän.
Tässä mä istun, sormet näppiksellä ja koitan miettiä, mutta mitään ei tule mieleen.

Tätä tulee tehtyä ihan liian harvoin. En tiedä miksi. Mä rakastan tätä, mieskin tykkää ja lapset näyttivät tänäänkin nauttivan. Anoppi nautiskeli myös. Eli tosi hyvää!

Kirpeää. Makeaa. Samettisen pehmeää.


KÄÄRETORTTUPOHJA

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä jauhot ja sekoita vaahtoon.
Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja tasoita.

Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia.

Anna jäähtyä minuutti-kaksi ja kumoa leivinpaperin päälle johon on ripoteltu sokeria.

TÄYTE

2dl kermaa
2-3tl tomusokeria
1,5-2dl lemon curdia

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla.

Kerman ei ole tarkoitus olla yltiömakeaa.


Levitä lemon curd kääretorttupohjalle ja siihen päälle kermavaahto.

Kääri rullalle leivinpaperin avulla ja kiedo vielä pyyhe ympärille.
Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.


KUORRUTE


3 kananmunan valkuaista
2dl sokeria


Laita valkuaiset ja 1dl sokeria kulhoon.

Vatkaa täydellä teholla kunnes vaahto on kovaa.
Lisää sitten hiljalleen loput sokerista koko ajan vatkaten.
Vaahto on valmista, kun se on kiiltävää, pysyy asennossaan eikä tipu päälle ylösalaisin käännettynä.


Levittele sitten valmiin kääretortun päälle veitsellä tai pursottele kivasti.

Jos laitat kääretortun paistonkestävälle astialle, voit paistaa marenkia 200 asteisessa uunissa pari minuuttia, jotta pinta ruskistuu.
Itse pöhöttelin pintaa ihan vähän.


Ps. Huomenna saatte Lemon Curdiin ohjeita! Kyllä, ohjeita, ainakin kolme! :)
Laitan tähän postaukseen linkitykset sitten myöhemmin. 
KLIK

2 kommenttia: