Jäätelömassa #1

Tosi simppeli ja herkullinen jätskimassa syntyy tietenkin yksinkertaisesti muutamasta aineksesta!

Lisättyä sokeria ei tarvita, toimii melkein mihin vain makuihin!

Perusmassaa tulee reilu 1 litra, mutta kun sekaan laittaa juttuja, helposti täyttyy 1,5 l vuoka.

4dl kermaa
1prk kondensoitua maitoa
0,5dl glukoosisiirappia TAI maissisiirappia
Vaniljatangon siemenet TAI vaniljajauhetta

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.
Lisää maito, siirappi ja vanilja.
Sekoittele SPATULALLA sekaisin.
Älä missään nimessä vatkaimella sekoita.

Kaada massa vuokaan, peitä kannella tai kelmulla.
Anna jähmettyä ainakin 8h, mielellään yön yli.

Huom! Massaa ei tarvitse käydä sekoittelemassa missään vaiheessa! Aika ihanaa, eikö! :) 

Tästä on tullut niin paljon kysymisiä, että selvennän tähän. Spatula on siis lasta. Enkkusana ja se on jäänyt omaan käyttöön. Spatula on siis lasta, lusikka, kauha... Kaavin! :)

Miksikö lisätä massaan glukoosi/maissisiirappia?
Se tekee massasta pehmeämpää. Näin ollen jäätelöä voi pallotella jo heti pakastimesta tultuaan, eikä sitä tarvitse seisotella pöydällä "sulamassa" ollenkaan. Lisäksi rakenne pysyy suutuntumaltaan pehmeämpänä, ainakin omasta mielestäni. Ei tule mitään hileisiä juttuja sekaan, ikinä!

12 kommenttia:

  1. Voiko tuon glukoosi/maissisiirapin jollain? :) Ihana blogi ;)

    VastaaPoista
  2. Taisi jäädä sana välistä ja kysyit korvaamisesta? ;)
    Ei tota voi oikein korvata millään. Glukoosisiirappia saa ihan tavallisista ruokakaupoista, hintaa 2,5-4e välillä riippuen kaupasta. Maissisiirappia ei ihan niin helposti saakaan, stokkan herkusta olen omani ostanut. :)
    Ja kiitos!

    VastaaPoista
  3. Hei kuule, voiko käyttää yhtä hyvin vispikermaa? Sun blogi on överiherkullinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki voi käyttää! Itse vaan tykkään kuohukermasta enemmän, siksi se ohjeessa lukeekin :) kiitos paljon!

      Poista
  4. Kokeilin eilen tehdä jäätelöä tällä ohjeella ja voi jestas kuinka hyvää tuli, paljon parempaa kuin kaupan pakastejäätelöt!! Blogisi on muutenkin täynnä aivan ihania reseptejä :)

    VastaaPoista
  5. Hyvä ohje, kiitos! Mietin vain tässä, että onkohan jäätelö sellaista, mitä voi pakastaa uudelleen eli ei tartte syödä kaikkea kerralla? Niin, ihan kuin sitä jäis.... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäät :)
      En suosittele uudelleen pakastamista. Tästä on helppo kauhoa lusikalla tai jätskikauhalla kulhoon sopiva määrä ja laittaa loput pakastimeen odottamaan. Mä kyllä olen pakastanut uudestaan, kun juhlissa ollut tarjolla, mutta sulanut osa saattaa hileytyä aavistuksen uudelleen jäädytyksestä :)

      Poista
  6. Voiko tähän lisätä mauksi esim. Marjoja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi. Tähän voi lisätä ihan mitä vaan mielikuvitus antaa myöten! :)

      Poista
  7. voisikoha osan kermasta korvata maustetulla rahkalla ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut, mutta periaatteessa, miksipä ei. Heitä viestiä jos kokeilet!

      Poista