sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Enchiladas

Phuuuh! Tuntuuko muista, että joulu vie kaiken ajan?
Mä olen viettänyt aikaani keittiössä namuja tehden ja sohvalla joululehtiä lukien. Muuta en ole tehnyt pitkään aikaan. Konettakaan en ole avannut kuin kerran viimeisen viikon aikana.
Mutta pipareita on leivottu lasten kanssa, namuja on tehty ja joulupöydän menyy alkaa olla kuosissaan. Ostinpa kinkunkin pakastimeen odottelemaan.

Koska meidän perhe elää mukavaa ruuhka-arkea juuri nyt. Tai no, eli vielä viikko sitten. Kaksi nuorempaa aloittivat kuukauden kestävän joululomansa tämän viikon alussa, esikoisella eskaria vielä ensi viikko. Pyrin tekemään nopeita ja helppoja ruokia, koska aikaa ruoanlaitolle ei meinaa nyt löytyä. Tämä resepti onkin yksi tän syksyn vakkareista, tätä on siis tehty moooonta kertaa. Ai miksi? No koska tää on nopeeta tehdä ja kelpaa kaikille. Joo, myös tolle mininirsolle :)

Enchilada on siis tortillarulla, joka on paistettu uunissa. Reseptejä tähän on varmasti yhtä monta kuin tekijöitäkin. Mä itse teen tän tällä tavalla aina arkena ja aina se maistuu yhtä hyvältä.
Kaveriksi salaattia ja smetanaa kruunaamaan.


Tarvitset 1 paketin tortilloja, eli sen 8kpl (tietty voit tehdä ne itsekin, mutta se siitä nopeasta sitten)
700g naudan jauhelihaa
4-5rkl tacomaustetta
1 tölkki maissia (tai 1pss jonka keität)
1 tölkki kidneypapuja
1prk salsaa (mediumia käytän itse, sopii koko perheelle)
1prk (2dl) kermaa
Cheddar juustoa raastettuna
Mozzarella juustoa raastettuna

Ruskista jauhelihaa pannulla ja kun se on kypsää, lisää tacomauste.
Lisää maissi ja pavut ja paistele hetki.


Levitä muutama lusikallinen salsaa vuoan pohjalle.

Annostele sitten isohko kasa jauhelihaa tortillan keskelle ja kieppase rullalle.
Laita rulla vuokaan liitoskohta alaspäin.
Toista näin kunnes kaikki tortillat on vuoassa.

Levitä sitten tortillojen päälle loppu salsa ja kaada kerma tasaisesti siihen päälle.
Ripottele juustoa päällimmäiseksi niin että sitä on joka paikassa.

Laita vuoka uuniin 200 asteeseen ja paista kunnes juusto on saanut hieman väriä.
Eli joku 20 minsaa sunnilleen.


Tarjoile salaatin ja smetanan kanssa. Slurps!