sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

BubbleGum Ice Cream

Sääli, etten voi ottaa tästä jätskimausta kaikkea kunniaa itselleni. Mieli tekisi.Tää on niin loistavaa!

Vaaleanpunaista purkkaa! Oi nam!

Maistoin tätä ekan kerran Israelissa vuosi sitten. Sieltä saa vaikka mitä jätskimakuja!
Suomen valikoima kalpenee sille. Esikoinen valkkas itelleen palleron purkkajätskiä, mua vähän epäilytti, mutta eipä tartte itse sitä syödä. Maistoin ja rakastuin! Siis ihan käsittämättömän hyvää!

Sit alkokin loman jälkeen prosessi, jossa etsin ja etsin purkkamakua, jota voisi käyttää kotitekoiseen jätskiin. Se ei ollut ihan niin helppo homma. Ebaysta löysin bubblegum esanssia, ei siis ihan se, mitä etsin, koska sitä ei voisi lorotella jätskin päälle, vaan se pitäisi sekoittaa sekaan.
Suomesta saa tosi vähän mitään kivaa! Ootteko huomannut? Noh, löysin jotain makusiirappeja, joita saisi tilattua netistä, ei bubblegumia kuitenkaan. Kunnes sitten monen mutkan kautta eksyin Monin merkkisen makusiirappivalmistajan sivuille. Ja siitähän se sitten lähti! Suomesta ei montaa makua saa, mutta kappas, alanaapurista saa ihan kaikkia! Viroon siis! ;)

Siellä on semmonen ihana pieni kahvi ja tee putiikki, josta saa vaikka mitä ihanuuksia! Ja noita siirappeja! Toi onkin mun lempparikauppa ja sieltä joka reissulla käyn muutaman putelin ostamassa. Seuraava olisi sitten se vitriinikaappi, johon noi saisi mahdutettua! :D

Eli siis bubblegum siirappia saa lyhyen laivamatkan päästä. Muualta en itse sitä löytänyt, kun etsiskelin, enkä löytämisen jälkeen ole edes etsinyt, että saako tota vaikka suomesta jo.


Tätä jätskiä tein vähän erilaisella jätskiohjeella.
Linkki Jätskimassa number kakkoseen KLIK




Lisäksi tarvitset siis tota ihanaa siirappia.

Itse laitoin muutamaan välikköön siirappiraitoja.
Eli vähän jätskiä astian pohjalle, vähän siirappia ja jätskiä päälle ja taas siirappia.
Tarjolle kun olin laittamassa, lorautin vielä vähän siirappia pintaan.

NAM!   


sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Banana Ice Cream

Ihan taivaallista! Niin hyvää! Ja pehmeetä.

Minä ja mies rrrrrakastetaan B&J Chunky Monkey jätskiä.
Siitähän se ajatus sitten lähti... ;)

Aloin tutkia nettiä kuumeisesti ja löysinkin muutaman tosi hyvän kuulosen ohjeen.
Tallensin ne ohjeet ja kun niitä aloin sitten etsiä, en löytänytkään niitä enää mistään! En edes googlettelemalla. Voitte ehkä kuvitella ne hikikarpalot, jotka valuttelin kahden aikaan yöllä etsiessäni niitä ohjeita. Jep.
Sitten löysin tosi herkullisen kuuloisen ohjeen. Sillä! Kunnes aloin lukea sitä tarkemmin.
Ohjeella olisi tullut 3 litraa jätskiä ja sitä varten olisi pitänyt keitellä vaniljakastike. Joo ja siihen tarvitsee myös jätskikonetta. Jep, ei siis sitä! 

Helpolla mennään tämänkin kanssa. Mä olen aika konstailematon ja vaatimaton tyttö. :)


Perusmassan ohjeen löydät täältä KLIK.
Lisäksi tarvitset 3 banaania.

Kuori ja viipaloi banaanit.
Asettele ne leivinpaperin päälle ja nosta pakastumaan.
Suosittelen pakastamaan yön yli, jotta viipaleet jäätyy ihan kunnolla.

Kun vihdoin viipaleet on pakastunut, nakkaa ne monitoimikoneeseen.
Jauha ihan hienoksi mössöksi.
Jos tuntuu, ettei meinaa ihan kunnolla sekoittua, kaada puolet kondensoidusta maidosta sekaan ja jatka mörssäämistä.
Sekoita sitten loput kondensoidusta maidosta ja siirappi sekaan ja kääntele kermavaahdon joukkoon.

Pakasta vähintään 8 tuntia ja tarjoile vaikkapa ihanan lämpimän caramel kastikkeen kanssa!
Toimii!
Minä ja ystis oltiin ainakin ihan taivaassa!



Tässä vielä ohje sikahelppoon ja herkulliseen caramel kastikeeseen:

4dl kuohukermaa
2,5dl fariinisokeria
Nokare voita

Laita kerma ja sokeri kattilaan.
Kiehauta ja anna porista keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
Soossi sakenee ja paksuuntuu vain vähän, liikaa keitettynä siitä tulee tosi paksua ja jähmettyvää.
Ota pois liedeltä ja sekoita ihan kunnon nokare voita sekaan.

Kaada kannuun ja anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Ethän halua, että jäätelö sulaa ihan kokonaan ;)

Toimii myös kylmänä!
Säilyy noin viikon jääkaapissa. 




perjantai 21. kesäkuuta 2013

Vesimeloni jätski

Ei tää virallisesti mitään jätskiä ole. Mutta melkein.

Tarvitset vesimelonia ja puisia jätskitikkuja.
Omat jätskitikut löysin Prismasta, askarteluosastolta.

Leikkaa vesimelonit kolmioiksi, noin 2cm paksuisiksi.
Viillä teräväkärkisellä veitsellä syvä viilto kuoreen ja työnnä tikku vesimelonin sisälle.



Säilytä jääkaapissa tai pakasta tunti-pari ennen tarjoilua!
Ihan loistavaa syötävää näin helteellä!


 Niin ja vielä yksi juttu!


keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Chocolate Brownie Chunk Ice Cream

Alotetaan synttäreiden herkkupurku nyt vaikka tästä jätskistä.

Eli siis suklaajätskiä, jossa browniemöllyköitä seassa.


Mä en omista jäätelökonetta, enkä tällä hetkellä koe tarpeelliseksi moista hankkiakaan. Mulla on kaksi tosi simppeliä ja toimivaa perusohjetta, joilla teen jätskini, ilman konetta. Ja maistuu paremmalle kuin kaupan! Ja rakennekin on just eikä melkein hyvä!

Rakastan muuten jäätelöä! Kesä on niin mun vuodenaika, sillon voi syödä jätskiä ja se jätski oikeesti tekee sen mitä sen pitääkin, viilentää. Talvella syöty jätski jäädyttää mun sisukset ja joudun hautautumaan kolmen tai neljän viltin alle tutisemaan ja lämmittelemään. Ei kauheen nautinnollista. Mutta kesällä, aurinko paistaa ja on tosi lämmin ja jätski sulaa. Ah! 

Mutta siis hei! Ohjeeseen. Ja kuviin!
Laitan tän perusohjeen nyt tähän, mutta laitan sen myös tonne ylös, josta sen löytää iiiiihan vähän helpommin kuin tätä postausta ettimällä. Klik
Tällä ohjeella tulee siis ihanaa täyteläistä, KERMAISTA, makeaa ja pehmeää jätskiä.


Perussetti
1-1,5litraa

4dl kuohukermaa
1prk kondensoitua maitoa
0,5dl glukoosisiirappia TAI maissisiirappia
Vaniljatangon siemenet tai vaniljajauhetta

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.
Lisää maito ja siirappi sekä vanilja.
Spatulalla kääntele massa sekaisin, älä siis missään nimessä sähkövatkaimella sekoita!

Kaada vuokaan, peitä ja nosta pakastimeen vähintään 8 tunniksi, suosittelen ainakin yön yli pakastamista.

Massaa ei tarvitse käydä sekoittelemassa, eli tekemiseen menee oikeasti alle 5 minuuttia ja sitten vain odottelet, jonka jälkeen voit nauttia pallon tai pari! :)

Tän postauksen päätähden tein siis ylläolevalla ohjeella näin:

Vatkaa kermaa hetken aikaa, lisää siihen 3-4rkl kaakaojauhetta (fazerin silmäkaakao on hyvää) ja vatkaa sitten napakaksi vaahdoksi.
 Lisää maito, siirappi ja vanilja ja sekoita spatulalla.

Kaada vuokaan ja lisää pari kourallista browniepalasia.
Ihanaa brownieta saat tällä ohjeella, jätä vain suola ja chili pois KLIK

Sekoittele muutamalla vedolla browniesit massan sekaan.
Peitä ja nosta pakastimeen.


maanantai 17. kesäkuuta 2013

Jätskibaari synttärit!

Jätskibaari oli auki eilen!
Nuorimmaiseni synttäreitä siis juhlittiin.


Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Eikö vain?
Ihan sama miten hyvin mä suunnittelen, aina joku menee vähän vinksalleen.
Tällä kertaa ei mitään maata mullistavaa. Yksi jätskimaku jäi tekemättä, teen sitä siis myöhemmin tänä kesänä. Ja tuuttitötteröt ei ihan mennyt niinkuin ohjeessa ja kuvista annettiin ymmärtää. Löysin siis jostain netistä ohjeen helppoihin tötteröihin. Ugh! Vieläkin hikoiluttaa pelkkä ajatus. Lapsille tötteröt kelpas kyllä ihan pelkilteenkin, maussa ei siis sen kummempaa vikaa. Rakenne vaan ei ollut rapea, yhtään. Ja töttröidenhän kuuluu olla rapeita. Toimivan reseptin etsintä jatkukoot siis! :)


Tarjolle tein viittä eri jätskimakua

Kaapista kaivoin kasan rösseleitä

Kaupasta ostin minivaahtiksia (jep, en jaksanut tehdä itse :D)

Tuputtelin varmaan useamman tuhat pientä tummasuklaa ja maitosuklaa nyplykkää 

Mieheni kanssa pyöriteltiin mini suklaa cookiesseja

Kastikettakin tein, ihanaa caramel kastiketta, joka oli lämmintä

Lisäksi tietenkin jätskin huippukavereita, minimarenkeja eri väreissä!

Jätskeille tein niitä tötteröitä

Vohvelikuppeja


Lusikat olen tilannut Ebaysta. Saa vinkata, jos joku löytää jostain pastellin värisiä jätskilusikoita! :)

Reseptejä jätskeistä ja muista siis luvassa aina tämän kuun loppuun asti! Mitäköhän ensimmäiseksi?

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Synttäriviikko

Eilen, lauantaina, nuorimmaiseni täytti 2 vuotta. Kello 8:55. Ihan hullua! Mutta niin se vain on. Sormillaankin osaa hän sen jo näyttää, kaksi.

Viikko alkoi ihan normaalisti. Puolivälissä mulla oli hammaslääkäri, poistettiin yks viisaudenhammas ja olo on ihan vähän tyhmempi! Pyh! Samana päivänä poikaset kävi mummolassa leipomassa hassuja kolmioherkkuja isomummon synttäreiden kunniaksi. 


Ilmat on ollut koko viikon, paitsi yhtenä päivänä, tosi ihania!
Käytiin ystävän ja hänen lasten kanssa uimassa, meressä. Itse uskalsin uittaa jalkoja pohkeisiin asti! Ei ollut lämmintä, paitsi auringossa :D
Käytiin Helsingissä yksi aamu, kun Linnanmäki järjesti jonkun pienen tapahtuman, josta sai hakea ivanahelsinkiä, tottakai mentiin! ;) Samalla pääsin käymään ihan ylisöpössä namikaupassa, Sweetheartissa! Voi niitä kaikkia herkkuja ja muita ihanuuksia! <3


Viikonloppu vietettiin perheen kesken juhlien sankaria.
Lauantaina käytiin SeaLifessa. Mun ja murusen lempparikala oli ehdottomasti emooo!! Eli siis Nemo-kalat! Ihan ehdottomasti. Niitä ihmeteltiin pitkän aikaa. 


Käytiin ravintolassa koko perheen voimin syömässä. Tiedättekö, on tosi ihanaa, kun jotkut ravintolat oikeesti ajattelee lapsiakin ja henkilökunta huomioi myös heidät! Näin Chicosissa! Sinne on niin kiva mennä koko perheen kanssa, koska tietää, että lapsetkin ovat tervetulleita. :)
Sunnuntaina, eli hei siis tänään! Lähdettiin Nuuksioon! Käytiin lyhyellä kävelyllä, siis tosi lyhyellä, lapsia ei hyttyset (eikä kyllä muakaan) innostanut ja kuulemma oli ihan kauhea nälkä, jo ensi metreillä! Ilma onneksi oli aurinkoinen.
Grillailtiin vähän ja syötiin ja poikaset leikki (jep, hyttyset ei enää vaivannut, kun oli ruokaa) ja nautittiin ihanasta luonnosta.




Illaksi tein kakkua, tosi simppeliä, pilvenhattara kakku! Isot poikaset koristeli kakun itse valitsemillaan karkeilla. Välissä oli reilusti kermavaahtoa ja mansikoita. 




perjantai 7. kesäkuuta 2013

Suklaapopparit

Nyt on perjantai!! Wooohooo!! Mä RAKASTAN perjantaita. Ja lauantaita. Ja sunnuntaita.
Mut en maanantaita. Ugh! Maanantai! Ei mun päivä, ei yhtään.
Perjantai!!

Ja koska nyt on perjantai ja aurinkokin näyttäyty sittenkin ja lapset on ollu aika kivoja tänään, meillä on leffailta.


Hyvä leffailta koostuu parista tosi tärkeestä jutusta. Esikoiseni mielestä. Hyvä leffa, jota ei olla vielä nähty, karkkia, jotain kivaa juotavaa ja sipsiä tai popparia.
Pidemmän aikaa poikanen on jo pyydellyt suklaapoppareita. Semmosia siis tällä kertaa.
Ja kun olin moiset tehnyt, mielestäni tosi söpösti vielä, tuli ilmoitus, että ens kerralla äiti sitten erillisiä, ei tommosia muffinssipoppareita! Okei! :D


Tarvitset

Muffinssipapereita
Suklaata (itse laitan puolet tummaa, puolet maito)
Strösseleitä
Poppareita

Paista popparit tai valmista mikrossa.
Mausta halutessasi suolalla.
Sulata suklaa.
Suosittelen kumihanskoja!
Sekoita suklaa ja popparit keskenään.
Lusikoi popparit muffinssipapereihin ja ripottele päälle rösseleitä.
Nosta jääkaappiin kovettumaan.


Herkuttele!

tiistai 4. kesäkuuta 2013

Home Made RiisiFrutti

En tiedä millä nimellä tätä kutsuisi! Olen miettinyt ja miettinyt, mutten keksi mitään! Kaupastahan tätä saa nimellä RiisiFrutti, mutta miten kotona sitten? En osaa muuksi kutsua.

Olkoot nimi mikä hyvänsä, tää on hyvää!
Itsetehtynä melkeinpä parempaa kuin kaupasta. ;) Ja annoskokokin on kivempi. Kaupan pikarit on niin minejä, että jää aina muutaman lusikan vajaaksi se annos. Kotonahan tätä ongelmaa ei ole. Njam! 


OHJE

1 L täysmaitoa
2dl vettä
2dl riisipuuroriisiä
Ripaus suolaa
Vaniljajauhetta/vaniljatanko josta siemenet skraapattu irti
Sokeria
2dl kuohukermaa

Kiehauta vesi ja lisää riisit.
Sekoittele ja keittele, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
Lisää maito, kiehauta ja anna porista 45-60 minuuttia hiljalleen.
Muista käydä välillä sekoittelemassa.
Puukauha kannattaa jättää kattilan ja kannen väliin, ei kuohu maito ihan niin herkästi yli.
Mausta suolalla, sokerilla ja vaniljalla. Tarkista maku.

Nosta jäähtymään. Sekoittele aina välillä.
Kun puuro on noin huoneenlämpöistä, vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
Sekoita se puuron joukkoon. Iisisti.

Mätä riisimössö joko yhteen isompaan kulhoon tai annosmaljoihin, peitä kelmulla puuron myötäisesti, ettei tule kalvoa ja nosta jääkaappiin. 
Anna olla mielellään yön yli.


Tarjoile hillon kanssa ja nauti! Njammmm!


Peeäs! Itse käytän tällä hetkellä tätä vaniljajauhetta!