Punaisen ja valkoisen yhdistelmä toimii! Kakussa ja cupcakeissa. Niin hyvin!
Kun maku ja rakenne on kohdillaan, se on kuin söisi punaista samettia suun täydeltä!
No ei nyt ehkä ihan, mutta kyllä te tajuatte mitä ajan takaa. :)
Mulla oli näitä ravintolapäivässä myynnissä ja nää meni ku häkä, eli ihmiset tykkää muutkin tästä yhdistelmästä!
Ja koska tätä on nyt kysytty, laitan teille tähän ohjeen näihin ihaniin herkkuihin, koska mä vaan oon niin ihana!
Mikä siis on Red Velvet leivonnainen? Se on tosipunaiseksi värjätty miedosti kaakaolta maistuva herkku. :)
12 cupcakea
60 g voita, pehmeää
1,75 dl sokeria
2,5 dl jauhoja
2 rkl kaakaojauhe
0,5 tl ruokasoodaa
1,25 dl piimää
1 kananmuna
0,5tl vaniljajauhe (tai 1tl vaniljaesanssi)
punaista elintarvikeväriä
Vatkaa voi sileäksi. Lisää sokeri ja vatkaa hyvin.
Lisää kananmuna ja sekoita "sileäksi".
Sekoita pienessä kulhossa kaakaojauhe ja punainen väri tahnaksi, ei välttämättä sekoitu kauhean hyvin, se ei haittaa.
Nakkaa kaakao sokerimössön sekaan ja vatkaa kunnes väri on tasainen, jos väri ei ole tarpeeksi punainen, voit lisätä väriä ihan kohta lisää.
Vatkaa koko ajan ja lisää hitaasti puolet piimästä.
Lisää puolet jauhoista, yhä koko ajan vatkaten ja lisää loppu piimä hitaasti.
Nyt jos tuntuu että väriä voisi olla enemmän, lisää sitä.
Vatkaa mukaan loput jauhoista, myös ruokasooda, käännä tehot täysille ja vatkaa kunnes taikina on tasaista, eli noin minuutti.
Annostele vuokiin.
Paista 170 asteessa 20-25 minuuttia.
Kuorrutteeksi tuorejuustokuorrute:
50g pehmeää voita
300g tomusokeria
125g tuorejuustoa
Vatkaa voi tasaiseksi, lisää tomusokeri ja sekoita murumaiseksi.
Lisää tuorejuusto yhdellä kertaa ja vatkaa tasaiseksi.
Jatka vatkaamista täysillä noin 2 minuuttia, kunnes kuorrute on täysin tasaista ja vaaleaa ja kuohkeaa.
Levittele tai pursota muffareiden päälle
Katsokaa miten ilmavaa! Slurps!
Ja koska yksi lähikuva pitää olla, tässä se on! Tadaa!
Ja nyt te ihmettelette, miten ihmeessä on erilaista muffaripaperia ja erilainen tausta samassa postauksessa. Siksi, koska mä halusin jakaa teille ton ihanan punavalkoisen yhdistelmän, jota en ekalla kerralla pystynyt tekemään, kun valkoiset paperit oli loppu.
Mä vaan rakastan tota yhdistelmää! Se on niin kaunis!
Kummasta tykkäätte itse muuten enemmän, levitellystä vai pursotetusta kuorrutuksesta?
Näihin sopii punasävyiset nomppikset muuten tosi hyvin, jos joku haluaa väriä pintaan! :)
lauantai 24. elokuuta 2013
perjantai 16. elokuuta 2013
keskiviikko 14. elokuuta 2013
Kahvi Jätski
Mä en muuten juo kahvia! Perinteisessä muodossa. Erikoiskahveja voin juoda talvella lämpimänä, muutoin juon erikoiskahvini jäillä, niin kylmänä kuin mahdollista. Lempparia on suklainen kahvijäähilejuoma! Nam! Mutta ihan perus "kahvi maidolla ja kahdella sokerilla" ei uppoo muhun. Se on pahaa.
Kahvi leivonnaisissa ja jätskissä kyllä toimii ja mä tykkään. Ehkä siks, kun monesti kahvileivonnaisissa on myös suklaata. Mene ja tiedä. Mutta tykkään!
Mitään erikoistahan tässä jätskissä ei ole, joten älkää sitä edes odottako!
Tää jätski on ihan vaan kahvin himon tyydyttämiseen. Myös niille, jotka ei kahvia juo! ;) Eli siis mulle. Ja toimi!
Jätskimassa ykkösellä mentiin, taaaas! Klik
Lisäksi sitten pikakahvijauhetta. Käytä mitä haluat, mutta parasta on noi "erikoisemmat".
Tällä kertaa käytin Caramel Espresso -jauhetta. Ostin ton Lidlistä. Toi vaan on ihan superhyvää!
TARVITSET 4-6 RKL MAKUSI MUKAAN!
Lisää jauhetta samalla kun sekoittelet kondensoitua maitoa ja siirappia sekaan.
Kyllä, kaikessa yksinkertaisuudessaan, tää on hyvää!
Lorotelkaa päälle suklaakastiketta! Itse en moista tehnyt, koska olin laiska ja jätskinhimo oli ihan tajuton! Jep! :)
Kahvi leivonnaisissa ja jätskissä kyllä toimii ja mä tykkään. Ehkä siks, kun monesti kahvileivonnaisissa on myös suklaata. Mene ja tiedä. Mutta tykkään!
Mitään erikoistahan tässä jätskissä ei ole, joten älkää sitä edes odottako!
Tää jätski on ihan vaan kahvin himon tyydyttämiseen. Myös niille, jotka ei kahvia juo! ;) Eli siis mulle. Ja toimi!
Jätskimassa ykkösellä mentiin, taaaas! Klik
Lisäksi sitten pikakahvijauhetta. Käytä mitä haluat, mutta parasta on noi "erikoisemmat".
Tällä kertaa käytin Caramel Espresso -jauhetta. Ostin ton Lidlistä. Toi vaan on ihan superhyvää!
TARVITSET 4-6 RKL MAKUSI MUKAAN!
Lisää jauhetta samalla kun sekoittelet kondensoitua maitoa ja siirappia sekaan.
Kyllä, kaikessa yksinkertaisuudessaan, tää on hyvää!
Lorotelkaa päälle suklaakastiketta! Itse en moista tehnyt, koska olin laiska ja jätskinhimo oli ihan tajuton! Jep! :)
perjantai 9. elokuuta 2013
Porkkana Cupcakes
Mä rakastan porkkanakakkua! Varsinkin sitä kuorrutetta!
Mä taidan rakastaa aika monia asioita. :D Mutta miksi ei, elämähän on aikä täynnä ihania juttuja, kyllä niitä pitääkin sitten rakastaa!
Tykkäättekö te enemmän kuorrutteesta jossa pähkinöitä, vai syöttekö mieluummin ilman?
Mä olen ehdottomasti pähkinöiden kannalla. Itse taikinaan en laita pähkinää, enkä yleensä kuorrutteen sekaankaan (paitsi jos teen kokonaisen kakun), vaan ripottelen kuorrutteen päälle vähän pähkinärouhetta. Mmmm! <3
12 muffaria
40g huoneenlämpöistä voita
120g jauhoja
140g sokeria
1,5tl leivinjauhetta
0,5tl vaniljajauhetta tai 1tl vaniljaesanssia
1 kananmuna
1,2dl maitoa
2dl hienoa porkkanaraastetta
Vatkaa voi tasaiseksi.
Lisää siihen jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vanilja, sekoita kunnes muruista.
Vatkaa munan rakenne rikki jossain kupissa ja lisää maito, sekoita.
Lisää munamaito taikinaan koko ajan sekoittaen hiljaisella.
Nosta sitten vauhti täysille ja vatkaa noin minuutti.
Sekoita mukaan porkkanaraaste, käytä spatulaa.
Paista 170 asteessa 20-25 mnuuttia.
Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.
KUORRUTE
50g huoneenlämpöistä voita
300g tomusokeria
125g tuorejuustoa
Koristeluun pähkinärouhetta tai mantelirouhetta
Vatkaa voi sileäksi.
Lisää tomusokeri ja sekoita.
Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi mössöksi täysillä, noin 1 minuutti.
Levittele reilusti muffareiden päälle ja koristele halutessasi pähkinärouheella.
Mä tein tosi hassun näkösiä porkkanoita, koska esikoinen ei voi pähkinää, eikä manteleita syödä. Muistakaa aina lisätä tomppaa pikeeriinne tarpeeksi, mä en jaksanut ja näin kävi :D
Peeäs! Katsokaa nyt miten ihanan pirteän värisiä nää on sisältä! Oh my!
Mä taidan rakastaa aika monia asioita. :D Mutta miksi ei, elämähän on aikä täynnä ihania juttuja, kyllä niitä pitääkin sitten rakastaa!
Tykkäättekö te enemmän kuorrutteesta jossa pähkinöitä, vai syöttekö mieluummin ilman?
Mä olen ehdottomasti pähkinöiden kannalla. Itse taikinaan en laita pähkinää, enkä yleensä kuorrutteen sekaankaan (paitsi jos teen kokonaisen kakun), vaan ripottelen kuorrutteen päälle vähän pähkinärouhetta. Mmmm! <3
12 muffaria
40g huoneenlämpöistä voita
120g jauhoja
140g sokeria
1,5tl leivinjauhetta
0,5tl vaniljajauhetta tai 1tl vaniljaesanssia
1 kananmuna
1,2dl maitoa
2dl hienoa porkkanaraastetta
Vatkaa voi tasaiseksi.
Lisää siihen jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vanilja, sekoita kunnes muruista.
Vatkaa munan rakenne rikki jossain kupissa ja lisää maito, sekoita.
Lisää munamaito taikinaan koko ajan sekoittaen hiljaisella.
Nosta sitten vauhti täysille ja vatkaa noin minuutti.
Sekoita mukaan porkkanaraaste, käytä spatulaa.
Paista 170 asteessa 20-25 mnuuttia.
Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.
KUORRUTE
50g huoneenlämpöistä voita
300g tomusokeria
125g tuorejuustoa
Koristeluun pähkinärouhetta tai mantelirouhetta
Vatkaa voi sileäksi.
Lisää tomusokeri ja sekoita.
Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi mössöksi täysillä, noin 1 minuutti.
Levittele reilusti muffareiden päälle ja koristele halutessasi pähkinärouheella.
Mä tein tosi hassun näkösiä porkkanoita, koska esikoinen ei voi pähkinää, eikä manteleita syödä. Muistakaa aina lisätä tomppaa pikeeriinne tarpeeksi, mä en jaksanut ja näin kävi :D
Peeäs! Katsokaa nyt miten ihanan pirteän värisiä nää on sisältä! Oh my!
Dumle Ice Cream
Huh! Nyt äkkiä kaikki jätskijutut blogiin! Ennenkuin syksy tunkee itsensä kylmine ilmoine läpi. Toistaiseksi ei onneksi siitä huolta ole, ainakaan täällä Eteläisessä Suomessa. ;)
Mutta noita jätskejä on tullu tehtyä tänä kesänä enemmänkin. Ja kuvattua. Ja syötyä!
Kuten melkein joka jätskiin, käytin tuttua massa ykköstä KLIK
Sillä erotuksella, että kondensoidun maidon tilalla käytinkin VALMIIKSI KEITETTYÄ KONDENSOITUA MAITOA, eli kinuskia!
Teko meni muutoin ihan samalla tavalla.
Lisäksi tarvitset yhden levyn dumle suklaata, leikkaa palat neljään osaan.
Sekoita ne massan sekaan muutamalla pyöräytyksellä ja nakkaa pakastumaan.
Suklaa jäätyy, täyte ei. Suklaasta tulee rapea, muttei mun mielestä kova, koska se on niin ohutta siinä toffeen päällä. Toffee jähmettyy kiinteäksi, mutta siitä ei tule kovaa, edes 3 päivän pakastamisen aikana. Eli just täydellistä! Se on semmosta tahmeaa pureskeltavaa.
Ihan huippuhyvää! Melkein olisin voinut laittaa 1,5levyä suklaata, mutta ehkä jätskin tarkotus ei ole olla täynnä "täytteitä". Tai sitten on! Enpä tiedä. Mitä mieltä te olette?
Mutta noita jätskejä on tullu tehtyä tänä kesänä enemmänkin. Ja kuvattua. Ja syötyä!
Kuten melkein joka jätskiin, käytin tuttua massa ykköstä KLIK
Sillä erotuksella, että kondensoidun maidon tilalla käytinkin VALMIIKSI KEITETTYÄ KONDENSOITUA MAITOA, eli kinuskia!
Teko meni muutoin ihan samalla tavalla.
Lisäksi tarvitset yhden levyn dumle suklaata, leikkaa palat neljään osaan.
Sekoita ne massan sekaan muutamalla pyöräytyksellä ja nakkaa pakastumaan.
Suklaa jäätyy, täyte ei. Suklaasta tulee rapea, muttei mun mielestä kova, koska se on niin ohutta siinä toffeen päällä. Toffee jähmettyy kiinteäksi, mutta siitä ei tule kovaa, edes 3 päivän pakastamisen aikana. Eli just täydellistä! Se on semmosta tahmeaa pureskeltavaa.
Ihan huippuhyvää! Melkein olisin voinut laittaa 1,5levyä suklaata, mutta ehkä jätskin tarkotus ei ole olla täynnä "täytteitä". Tai sitten on! Enpä tiedä. Mitä mieltä te olette?
lauantai 3. elokuuta 2013
B-Day kakku
Enpäs jaksanutkaan eilen tehdä postausta mun kakusta.
Ai miksi? No koska oli niin rankat bileet!
No ei edes ollut. Vietettiin päivä perheen kesken.
Pääsin valmiiseen aamiaispöytään johon oli katettu vaikka mitä ihania täytteitä leipiä varten.
Ja Tropicana mehua kyytipojaksi.
Iltapäivällä herkuteltiinkin sitten burgereilla ja ranskalaisilla. Niidenkään tekemiseen mun ei tarvinnut osallistua, vaan sain nauttia olostani sohvalla löhöillen.
Löhöillen jep, mulla on jalka tosi kipee, maanantaina selviää toivottavasti, että mikä sitä vaivaa ihan tarkalleen. No mutta, eniveis, valmiiseen pöytään. Söin niin paljon, että maha meinas poksahtaa!
Ja päälle vielä jälkkäri, tottakai! ;)
Hyvää oli. Ei täydellistä. Joten en kerro, miten tämän tein, mutta siis kyseessä on paistettu juustokakku jonka maustoin Baileyssillä. Nam! Ja päälle ruuuuunsaasti pensasmustikoita.
Ai miksi? No koska kakku halkesi! Ne peittää ne halkeamat! ;)
Jatkan harjoituksia, kyllä mä vielä sen The Ohjeen itselleni löydän!
Ja tapani mukaan, kuvia on useampi! Vaikkei kakku täydellinen ollutkaan ,ansaitsee hän silti arvostusta. Koska melkein kaikki on jo syöty! ;)
Ai miksi? No koska oli niin rankat bileet!
No ei edes ollut. Vietettiin päivä perheen kesken.
Pääsin valmiiseen aamiaispöytään johon oli katettu vaikka mitä ihania täytteitä leipiä varten.
Ja Tropicana mehua kyytipojaksi.
Iltapäivällä herkuteltiinkin sitten burgereilla ja ranskalaisilla. Niidenkään tekemiseen mun ei tarvinnut osallistua, vaan sain nauttia olostani sohvalla löhöillen.
Löhöillen jep, mulla on jalka tosi kipee, maanantaina selviää toivottavasti, että mikä sitä vaivaa ihan tarkalleen. No mutta, eniveis, valmiiseen pöytään. Söin niin paljon, että maha meinas poksahtaa!
Ja päälle vielä jälkkäri, tottakai! ;)
Hyvää oli. Ei täydellistä. Joten en kerro, miten tämän tein, mutta siis kyseessä on paistettu juustokakku jonka maustoin Baileyssillä. Nam! Ja päälle ruuuuunsaasti pensasmustikoita.
Ai miksi? No koska kakku halkesi! Ne peittää ne halkeamat! ;)
Jatkan harjoituksia, kyllä mä vielä sen The Ohjeen itselleni löydän!
Ja tapani mukaan, kuvia on useampi! Vaikkei kakku täydellinen ollutkaan ,ansaitsee hän silti arvostusta. Koska melkein kaikki on jo syöty! ;)
perjantai 2. elokuuta 2013
Potato Skins
Perunan kuoret. Mmm! Mun ja miehen ultimate herkkua.
Mitään muuta vikaa näissä ei ole, kuin aika. Mutta eikös ne jotain höpötä, että hyvää kannattaa odottaa? Noh, todellakin kannattaa!
Vaikka työvaiheita on aika monta, tekeminen on yksinkertaista.
Näistäkin on monenlaisia variaatioita ja kaikilla on varmaan se oma tapa tehdä näitä.
Mutta nyt kerron teille, miten ME tehdään näitä mieheni kanssa.
Tästä annoksesta tulee 12 kuorta, eli 6 kummallekin! Sopiva määrä silloin, kun tarjolla ei ole muuta, tai vain vähän jotain. Niinkuin meillä tänään muutama tiikerikatkis ja äyriäisvarras per naama.
Illanistujaisissa, kun on muutakin syötävää, sanoisin, että 2 kuorta per nassu on sopiva.
Nää vaan on niin hyviä, että tekee mieli ottaa toinen ja kolmas ja neljäs...
Okei, asiaan!
6 Rosamundaa, katso, että ne on suunnilleen tasakokoisia kaikki
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
140g pekonia, pieniksi kuutioiksi leikattuna
100g cheddarjuustoa raasteena
12 teelusikallista creme fraichea tai smetanaa
Pese perunat ihan superhyvin. Suosittelen harjan käyttöä, että saat varmasti kaikki mullat pois.
Laita perunat ritilälle, jonka olet laittanut leivinpaperin päälle pellille.
Töki haarukalla muutamat reiät jokaiseen perunaan. Muista tämä! Perunat tykkää räjähtää!
Paista 200 asteessa noin tunti, kunnes perunat on kypsiä.
Halkaise perunat pituussuunnassa.
Koverra täyte jättäen muutaman millin perunaa kuoreen.
Laita perunat täytepuoli alaspäin ritilälle, voitele oliiviöljyllä ja laita takaisin uuniin,
Anna paistua 10 minuuttia.
Käännä perunat, voitele oliiviöljyllä ja runksuta päälle suolaa ja pippuria, ihan vähän vain.
Pekonissa on suolaa tosi paljon! Ja cheddarissa!
Paista taas 10 minuuttia.
Tällä välin paista pekonit rapeiksi ja valuta talouspaperin päällä ylimääräinen rasva pois.
Ripottele vähän pekonia jokaisen kuoren sisään.
Annostele kiva keko cheddaria siihen päälle.
Paista 5-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kuplii.
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Annostele päälle noin teelusikallinen creme fraichea.
Peeäs, jos haluat hienostella, silppua päälle vähän ruohosipulia. Me ei hienostella, joten kuvista ei moisia löydy! ;)
Herkuttele.
Uudestaan ja uudestaan! Nam!
Ainiin, mitä tehdä täyteperunalle?
No perunamuusia tietenkin! Voita ja maitoa ja suolaa ja pippuria ja muussiksi!
Kannattaa pysyä linjoilla, illalla paljastan teille mun synttärikakun, ellei se lörähdä pitkin pöytiä!
Mulla siis tänään synttärit. Olen virallisesti 25 nyt! :)
Mitään muuta vikaa näissä ei ole, kuin aika. Mutta eikös ne jotain höpötä, että hyvää kannattaa odottaa? Noh, todellakin kannattaa!
Vaikka työvaiheita on aika monta, tekeminen on yksinkertaista.
Näistäkin on monenlaisia variaatioita ja kaikilla on varmaan se oma tapa tehdä näitä.
Mutta nyt kerron teille, miten ME tehdään näitä mieheni kanssa.
Tästä annoksesta tulee 12 kuorta, eli 6 kummallekin! Sopiva määrä silloin, kun tarjolla ei ole muuta, tai vain vähän jotain. Niinkuin meillä tänään muutama tiikerikatkis ja äyriäisvarras per naama.
Illanistujaisissa, kun on muutakin syötävää, sanoisin, että 2 kuorta per nassu on sopiva.
Nää vaan on niin hyviä, että tekee mieli ottaa toinen ja kolmas ja neljäs...
Okei, asiaan!
6 Rosamundaa, katso, että ne on suunnilleen tasakokoisia kaikki
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
140g pekonia, pieniksi kuutioiksi leikattuna
100g cheddarjuustoa raasteena
12 teelusikallista creme fraichea tai smetanaa
Pese perunat ihan superhyvin. Suosittelen harjan käyttöä, että saat varmasti kaikki mullat pois.
Laita perunat ritilälle, jonka olet laittanut leivinpaperin päälle pellille.
Töki haarukalla muutamat reiät jokaiseen perunaan. Muista tämä! Perunat tykkää räjähtää!
Paista 200 asteessa noin tunti, kunnes perunat on kypsiä.
Halkaise perunat pituussuunnassa.
Koverra täyte jättäen muutaman millin perunaa kuoreen.
Laita perunat täytepuoli alaspäin ritilälle, voitele oliiviöljyllä ja laita takaisin uuniin,
Anna paistua 10 minuuttia.
Käännä perunat, voitele oliiviöljyllä ja runksuta päälle suolaa ja pippuria, ihan vähän vain.
Pekonissa on suolaa tosi paljon! Ja cheddarissa!
Paista taas 10 minuuttia.
Tällä välin paista pekonit rapeiksi ja valuta talouspaperin päällä ylimääräinen rasva pois.
Ripottele vähän pekonia jokaisen kuoren sisään.
Annostele kiva keko cheddaria siihen päälle.
Paista 5-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kuplii.
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Annostele päälle noin teelusikallinen creme fraichea.
Peeäs, jos haluat hienostella, silppua päälle vähän ruohosipulia. Me ei hienostella, joten kuvista ei moisia löydy! ;)
Herkuttele.
Uudestaan ja uudestaan! Nam!
Ainiin, mitä tehdä täyteperunalle?
No perunamuusia tietenkin! Voita ja maitoa ja suolaa ja pippuria ja muussiksi!
Kannattaa pysyä linjoilla, illalla paljastan teille mun synttärikakun, ellei se lörähdä pitkin pöytiä!
Mulla siis tänään synttärit. Olen virallisesti 25 nyt! :)